Ukrajinac za 300 eura htio prebaciti Iračane i Kubance ilegalno preko granice Hrvatske

Ukrajinac za 300 eura htio prebaciti Iračane i Kubance ilegalno preko granice Hrvatske-134066

ZARADIO JE ISTRAŽNI ZATVOR ZBOG OPASNOSTI BIJEGA
Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 18. siječnja 2023., ispitalo ukrajinskog državljanina (1978.) zbog osnovane sumnje da je počinio jedno kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma te je podiglo pred Općinskim sudom u Pazinu neposrednu optužnicu protiv okrivljenika.

Optužnicom se okrivljenom 44-godišnjaku stavlja na teret da je 17. siječnja 2023. oko 14:00 sati, na području grada Zagreba, sukladno ranije danim uputama nepoznate osobe, primio u osobno vozilo nekoliko državljana Iraka i Kube koji nemaju zakoniti boravak u Republici Hrvatskoj te ih vozio teritorijem Republike Hrvatske prema Republici Sloveniji, a za što je dogovorio naknadu u iznosu od 300,00 eura. Okrivljenika su istoga dana, u 18:10 sati, zaustavili policijski službenici u jednom naselju kod Buzeta i spriječili ga u daljnjem ilegalnom prijevozu stranih državljana.

Općinski sud u Pazinu je 19. siječnja 2023., prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i odredio okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

(DV)