Uključi se u projekt Saveza udruga Rojc ‘‘FreeZURU!’’

Uključi se u projekt Saveza udruga Rojc ‘‘FreeZURU!’’-93319

VRIJEDNOST PROJEKTA JE 507.562,24 KUNA
FreeZURA - slobodna zajednica umjetnika u razvoju inovativan je projekt koji provode Savez udruga Rojc u suradnji s udrugama Kontakt, Gradska radionica i Zvona i Nari u svrhu stvaranja poticajnog okruženja za osnaživanje kompetencija mladih na području kulture i umjetnosti u Istarskoj županiji.

Pozivaju se mladi od 15 do 25 godina da se priključe besplatnim kreativnim radionicama i to glazbenoj, radionici kreativnog pisanja i nakladništva, radionici stripa i ilustracije, radionici suvremenog plesa i likovnoj radionici izrade murala. Zainteresirani se mogu uključiti prijavom na internetskoj stranici [url=http://www.freezura.eu]http://www.freezura.eu[/url]. Radionice će se provoditi na području grada Pule.

Polaznici glazbene radionice istraživati će različite aspekte glazbe, osmišljavati aranžmane te stvarati kraća ili duža glazbena djela. Na radionici kreativnog pisanja i nakladništva analizirati će književne tekstove, razvijati javni nastup te naposljetku napisati vlastiti tekst, osmisliti korice i ilustracije, tiskati i uvezati svoj rad. Radionica stripa i ilustracije obuhvatit će osnove stripa, povijest stripa, arhitekturu i kompoziciju, naraciju, scenarij i crtanje, osnove ilustracije te izradu vlastite strip table. Osim uvoda u povijest plesa i razvojnih psihomotornih obrazaca, kroz tehničke vježbe i improvizacije polaznici će na radionici suvremenog plesa naučiti kako efektivno surađivati s grupom u cilju ostvarenja zajedničkih postignuća, dok će likovna radionica izrade murala obuhvatiti osnove o vizualnoj kulturi, zidnom slikarstvu i likovnog izražavanja u javnom prostoru.   
 
Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je 507.562,24 kuna, od čega je 431.427,90 kuna sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Uz projekt FreeZURA Savez udruga Rojca u suradnji sa Gradom Pula i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir, Metamedij i Merlin provodi još jedan veliki projekt. Radi se o projektu „Grad(imo) Rojc“ sufinanciran sredstvima Europske unije također iz Europskog socijalnog fonda koji je vrijedan više od 2 milijuna kuna.

(rex)