Uklanjaju se drvene barake na Stoji

Uklanjaju se drvene barake na Stoji-136826

NA TOJ LOKACIJI PLANIRA SE IZGRADNJA SPORTSKIH SADRŽAJA 
U četvrtak, 1. lipnja 2023. godine Grad Pula započinje s uklanjanjem stare drvene barake u Revelanteovoj ulici. Baraka je tlocrtnih dimenzija 37 x 9 metara i pokrivena je salonitom. Nakon uklanjanja drvene barake, na prijedlog Mjesnog odbora Stoja, Grad Pula ugovorit će izradu projektne dokumentacije za izgradnju sportskih sadržaja, malonogometnog igrališta uz pripadajuće sadržaje, a dokumentacija se planira izraditi do kraja godine. 

Projekt uklanjanja izradio je ovlašteni projektant Dalibor Dangubić, mag.ing.aedif iz Sinteza projekta d.o.o. koji će ujedno biti i nadzorni inženjer radova. Uklanjanje će se izvršiti do razine prirodnog temeljnog tla, te će se nasipati kvalitetnim zamjenskim materijalom do nivoa okolnog terena.

Radove na uklanjanju izvodit će trgovačko društvo Roveria usluge, a vrijednost radova iznosi 20.000,00 eura bez PDV-a.

Predmetni zahvat rušenja financirat će se iz sredstava Proračuna Grada Pula, te dijelom iz donacija tvrtke Calucem u iznosu od 5.000,00 eura, koji u sklopu društveno odgovornog poslovanja tradicionalno podržava lokalnu zajednicu unutar svog dugogodišnjeg programa sponzorstva i donacija “Love 4 Community”. 

(REX)