Učilište Addenda poklanja 10 stipendija za mlade i nezaposlene osobe

PRIDRUŽI SE TRENDU, DOĐI U ADDENDU
Učilište Addenda obilježava 10 godina postojanja te povodom jubileja pokreće niz akcija vezanih za donacije. Prva akcija pod nazivom "Pridruži se trendu, dođi u Addendu" započinje u ponedjeljak 16. svibnja putem koje Učilište Addenda poklanja deset besplatnih stipendija u školskoj godini 2011./2012. namijenjene mladim i/ili nezaposlenim osobama, za programe srednjih škola.
Povodom projekta, danas su ravnateljica Učilišta Addenda, Majda Miljan i koordinator projekta Stipendije, Aleksandar Miljan, održali konferenciju za medije na kojoj su predstavili projekt besplatnih stipendija. Ravnateljica Majda Miljan istaknula je kako Učilište Addenda, povodom svog jubileja, donosi više zanimljivih događanja za građane u 2011. godini, a počinje se s akcijom "Pridruži se trendu, dođi u Addendu".
Samu akciju predstavio je koordinator Aleksandar Miljan naglasivši kako se akcija bazira na četiri najvažnija programa: Komercijalist, Tehničar cestovnog prometa, Prodavač i Vozač motornog vozila. Stipendije su namijenjene nezaposlenim osobama i/ili mladim osobama na tržištu rada, zbog toga što je Addenda navedene društvene grupe prepoznala kao posebno osjetljive socijalne kategorije u vremenu ekonomske krize te im kroz svoj rad nastoji pružiti priliku za nastavak obrazovanja kao temelj za uspjeh u životu i radu. Deset potpuno besplatnih stipendija omogućit će novi početak bez ikakvih financijskih izdataka za mlade koji žele ulagati u vlastito obrazovanje i za nezaposlene osobe koje bez ovakve stipendije ne bi bile u mogućnosti nadograditi svoje obrazovanje i otvoriti si nove mogućnosti zapošljavanja.
Prijave za stipendije započinju od ponedjeljka, 16. svibnja i trajat će do 16. lipnja. Osobe koje se žele prijaviti za stipendiju Addende morat će ispuniti obrazac za prijavu te napisati kratko motivacijsko pismo. Uz to, oni koji budu odabrani trebat će donijeti izvod sa Zavoda za zapošljavanje kako bi se utvrdio njihov socijalni status, a posebno će se vrijednovati i socijalni status  roditelja (nezaposleni, djeca bez roditelja, itd..).Kandidati će trebati priložiti i svjedodžbu jer će prednost imati oni s boljim uspjehom. Stipendije će biti raspodijeljene po broju prijavljenih za određene programe. Mogućnost stipendiranja imaju i starije nezaposlene osobe koje će biti odabrane prema socijalnom statusu.
Ukupna vrijednost stipendija koje poklanja Učilište Addenda iznosi oko 65.000 kuna.
Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem weba www.uciliste-addenda.hr  ili osobno u prostorijama Učilišta Addenda u Amfiteatarskoj ulici 2, a formular prijave bit će dostupan od ponedjeljka, 16. svibnja.
Podaci će se obraditi do 20. lipnja kada će biti objavljeni polaznici te će im se uručiti stipendije.
U subotu, 14. svibnja, na pulskoj tržnici bit će postavljen info punkt Addende gdje će svi zainteresirani moći dobiti više informacija o Učilištu i stipendijama, u vremenu od 9 do 14 sati. (E.O.)