Udruga poduzetnica BPW Pula nastavila je s provođenjem svojih aktivnosti

Udruga poduzetnica BPW Pula nastavila je s provođenjem svojih aktivnosti-121788

JESEN U OZRAČJU BPW ISTARSKIH PODUZETNICA
Nakon dinamičnoga ljeta,  udruga poduzetnica BPW Pula  nastavila je sa provođenjem svojih aktivnosti, od kojih ističemo najznačajnije.

Predsjednica BPW Europe Anu Vicks posjetila je u kolovozu BPW Pula kojom prigodom se upoznala s aktivnostima članica i projektima BPW Pula. Članice BPW Pula obilježile su u rujnu 91. obljetnicu BPW International, koja je osnovana pri Ligi Naroda u Genevi, a kasnije stekla konzultativni status Prve kategorije u Ujedinjenim Narodima.

Predsjednica Alida Perkov sastala se u Veroni oko konkretizacije projekta Dvije Arene/ Due Arene. Projekt Due Arene vezan je uz 40. obljetnicu bratimljenja Pule i Verone 2022. godine, a odnosi se na poticanje i promicanje ženskog poduzetništva. Na sastanku  s članicama BPW FIDAPA Verona dogovoren je susret članica u proljeće 2022.

24.9.2021. održao se hibridni 4.Forum BPW AdrionNet u Palermu. Uz uvodni govor predsjednice mreže poduzetnica Jadransko Jonske regije Alide Perkov, svoje su prezentacije kao predstavnice BPW Pula Hrvatska, održale Mojca Tavčar-Benčić, Izabela Vitasovic i Edita Dolfini.

Izabela Vitasović je kroz primjere poslovne prakse članica BPW Pula pojasnila globalne potrošačke trendove u 2021. Uspješni i inovativni poslovni primjeri naših članica prezentirani su s ciljem inspiriranja poduzetnica Jadransko Jonske regije za vlastitim inovativnim rješenjima prilagođenim novim ponašanjima i potrebama potrošača, te kako žene poduzetnice mogu odgovoriti na potrebe zahtjevnih, anksioznih i kreativnih potrošača 2021.

U svojoj prezentaciji naslova "The Digital Transformation Journey" potpredsjednica BPW Prvi Hrvatski klub Pula, Mojca Tavčar-Benčić govorila je o važnosti digitalizacije poslovanja svih poslovnih subjekata, neovisno o veličini i ustrojbenom obliku. Naime, brzi razvoj informacijsko-telekomunikacijskih tehnologija omogućio je  razvoj posve novih poslovnih modela, kao i poboljšanje i transformaciju poslovnih operacija te poslovnih funkcija u klasičnim firmama. Povećanje učinkovitosti, smanjenje operativnih troškova neke su od ključnih prednosti digitalizacije poslovanja, a COVID kriza dodatno je naglasila potrebu i važnost potrebe za digitalizacijom te je djelovala kao veliki katalizator projekata digitalne transformacije. Uvođenje digitalnih usluga postalo je imperativ kada je postalo nemoguće surađivati s klijentima na klasičan način, a firme koje su brzo reagirale i uvele nove digitalne modele pokazale su najveću otpornost novonastalim izazovima, naglasila je Mojca Tavčar Benčić. Edita Dolfini oderirala je okrugli stol o jednakim mogućnostima za žene na radnom mjestu, uz predstavljanje inicijativa koje u tom smislu pokreće BPW Pula.  

Povodom Svjetskog dana turizma 2.10.2021., dvadesetak članica BPW Pula u organizaciji sudjelovale su u druženju poduzetnica Puljštine sa poduzetnicama Buzeta i Umaga.

Prvi dio poslovnih susreta održan je u Paladinima kraj Buzeta u organizaciji Marije Ribarić, gdje je BPW članica Radmila Karlić, vlasnica Karlić tartufa, predstavila  kroz besplatnu degustaciju svoju uspješnu priču o lovu i preradi tartufa spojenu sa turizmom doživljaja, gastronomijom i trgovinom. Dojmljiva priča s revitalizacijom srednjevjekovne povijesti nastavila se posjetom  Kaštelu Pietra Pelosa, obnovljenom kroz  EU projekt KulTERRA,  gdje su članice prisustvovale  Srednjovjekovnom danu , s ciljem popularizacije i oživljavanja kulturno-povijesne baštine Istre. Članice je u Umaškoj vijećnici dočekao gradonačelnik Vili Bassanese zajedno sa Dragicom Lukin, pohvalivši u svom govoru inicijativu organiziranog poduzetničkog spajanja sjevera i juga Istre.

(rex)