U Vodnjanu održana biciklijada ‘Jug na dva kotača’

U Vodnjanu održana biciklijada ‘Jug na dva kotača’-68313

U PARKU KAŽUNA OKUPILO SE DVJESTOTINJAK LJUBITELJA BICIKLA
Na subotnjoj biciklijadi, trećoj po redu iz ciklusa Jug na dva kotača, u parku kažuna, u Vodnjanu u popodnevnim satima, okupilo se oko 210 ljubitelja bicikla svih uzrasta. Biciklisti su uz pratnju s.r.u. Bike Spirita, DVD Vodnjana krenuli iz parka kažuna prema Vodnjanu, nastavili prema Guranu, biciklističkim stazama prema Bodulerima, Orbanićima do Majmajole i Kacane te kružno natrag prema parku kažuna gdje je organizirana marenda za sudionike.

Biciklisti su na srednje zahtjevnoj stazi mogli uživati u bogatom krajoliku vodnjanštine prepunom suhozidima, kažunima, maslinicima, vinogradima ali i arheološkim nalazištima.

Policijski službenici Prometne postaje policije Pula i Odjela prevencije PU istarske prije biciklijade dijelili su biciklistima preventivne letke o sigurnosti na dva kotača te ih savjetovali kako sigurno sudjelovati u prometu te kako se zaštiti od krađe bicikli, i ukoliko do toga dođe, kako olakšati policiji traganje za biciklom.

Ovo je druga po redu manifestacija iako se u Vodnjanu već sedam godina organizira biciklijada, prije poznata pod imenom Bumbar bike marathon. Kako bi se jače promovirale biciklističke staze, ali i cikloturizam, TZ Vodnjan je sa svojom biciklijadom nastavio, ali pod zajedničkom organizacijom klastera Turističkih zajednica južne Istre.

Ruta od dvadeset kilometara odvozila se za otprilike 2 sata, dok je ona kraća od deset kilometara trajala oko sat vremena. Za dobar štimung potrudio se i lokalni DJ Marino Morosin.

Biciklijada u Vodnjanu u organizaciji je Turističke zajednice grada Vodnjana i grada Vodnjana i sufinancirana od strane Upravnog odjela za turizam Istarske županije. Slijedeća biciklijada je u Šišanu 18.06., a slijede biciklijade u Divšićima i Puli.
(Rex)