U turističkoj zajednici obilježen Svjetski dan turizma

U turističkoj zajednici obilježen Svjetski dan turizma-61929

PREDSTAVLJENE DVIJE TURISTIČKE ATRAKCIJE: 'PODVODNI PARK VERUDELA' I 'ESCAPE ROOM'
Turistička zajednica Grada Pule je povodom jučerašnjeg Svjetskog dana turizma, koji se ove godine obilježava temom „Milijarda turista, milijarda prilika”, obilježio isti prezentacijom dva nova ovogodišnja proizvoda na području grada Pule: „Podvodnog parka Verudela“ i „Escape room“.

O tome kako je prošla sezona govore podaci koje je iznijela direktorica TZ Pula Sanja Cinkopan Korotaj a koji ovu godinu karakteriziraju kao rekordnu, pošto je u usporedbi s prošlom godinom došlo do povećanja noćenja za 7% i povećanja broja turista od 9% gdje su porast kapaciteta najviše zabilježili privatni iznajmljivači (22%), zatim 13% hosteli i 3% hoteli, dok su turistička naselja i kampovi ostali na razini prošle godine.

Ovom prilikom prezentirala su se i dva nova projekta koja su oplemenila turističku ponudu u gradu Puli. Prvi od njih je „Podvodni park Verudela“ koji je predstavio osnivač Dean Počeko a koji se nalazi ispod hotela Brioni. Tamo naime možete krenuti u jednu vrlo neobičnu šetnju – šetnju pod morem. Uz kacigu na glavi, koja vas drži ispod vode, i dovodom zraka kako bi mogli neometano disati, možete šetati, hraniti ribice, sjesti na klupicu ili čak voziti biciklu. Podmorska avanturistička šetnja traje dvadesetak minuta, a podvodni šetači ne moraju znati ni plivati ni roniti i uvijek su pod kontrolom zaposlenika. Park je otvoren 20. lipnja, a od brojnih turista koji su prošli kroz park valja izdvojiti jednog mađioničara iz Francuske koji je snimio kratak filmić i na taj način pomogao u reklami, kao i jedan par iz Australije koji se vjenčao pod vodom i tako stvorio idealnu i sasvim drukčiju uspomenu za cijeli život.

Od ove godine Pula je bogatija za još jednu zanimljivu turističku atrakciju koja se nalazi u Kandlerovoj ulici 34. Naime, svoja vrata otvorio je prvi Escape Room Enigmarium u Istri - ultimativan istinski izazov za 2-5 igrača čiji se koncept temelji na kompjuterskoj igrici a čiji su osnivači osim ove u Puli osmislili i sobu bijega u Sloveniji i Italiji. Igrači u roku od 60 minuta moraju otkriti tajne predmete i tragove, dešifrirati kodove i šifre, riješiti zagonetke i petlje, otvoriti tajne pretince i brave, a prije svega logički razmišljati, surađivati i naći rješenje. Kao jednu od zanimljivosti, kreativna direktorica Escape Room Enigmariuma Nataša Potočnik i Tomaž Globokar, direktor Escape Room d.o.o. Pula spomenuli su kako je i ovdje jedan par došao iskusiti ovu nezaboravnu avanturu, a u zadnjem kovčegu koji je trebalo otvoriti, curu je čekao zaručnički prsten.
Predstavljena je kratka prezentacija i za prisutne novinare koji su skupa sa direktoricom turističke zajednice nakon dešifriranja nekoliko kodova riješili zagonetku i došli do konačnog rješenja.
(Rex/S.T.)