U sklopu održavanja Europskog tjedna danas se od 10 do 12 sati u Zajednica talijana (Cirolo), Carrarina 1, Pula održava predstavljanje projekta izgradnje županijskog centra za gospodarenje otpadom korištenjem sredstava EU, a predavač je Vesna..."/>

U tijeku obilježavanje Europskog tjedna

"PROJEKTI GRAĐANA“ -  EUROPA ZA GRAĐANE SUTRA U IDA-I
U sklopu održavanja Europskog tjedna danas se od 10 do 12 sati u Zajednica talijana (Cirolo), Carrarina 1, Pula održava predstavljanje projekta izgradnje županijskog centra za gospodarenje otpadom korištenjem sredstava EU, a predavač je Vesna Dukić direktorica - Kaštijun d.o.o.
U petak 6. svibnja će se sa početkom u 9.30 sati u prostorijama Istarske razvojne agencije održati Radionica za pripremu projektnih prijedloga u sklopu natječaja „Projekti građana“ unutar programa Europa za građane. U subotu će se u općini Tar-Vabriga održati susret studenata iz Istre u Lanterni, a u Završju u Općini Grožnjan Promocija Završja i predstavljanje partnera u sklopu projekta SENEET II. Isti dan će se u Bruxellesu biti obilježen Dan otvorenih vrata 2011. Odbora regija, dok će Predstavništvo Istarske županije u Bruxellesu organizirati Kulturno informativni program za djecu i odrasle.
EU tjedan 2011. završava u ponedjeljak 09. svibnja na Dan Europe kada biti otvaranje štandova na Portarati s informativnim sadržajima o zemljama Europe koje su izradili učenici Gimnazije - Pula i zbor Gimnasium, te će se održati i Europarada zemalja redoslijedom pristupanja EU, a učenici Gimnazije Pula će izvesti i karakteristične plesove Europe. U podne će se izvlačiti sretni dobitnici nagradne igre, sa glavnom nagradom- put i posjet institucijama EU u Bruxellesu. (REX)