U pulskoj Rock galeriji otvorena još jedna odlična izložba

U pulskoj Rock galeriji otvorena još jedna odlična izložba-121507

RAMONES I KUD IDIJOTI ZAJEDNO NAKON SKORO 30 GODINA
Niti hladnoća niti nestabilni vremenski uvjeti nisu spriječili velik broj posjetitelja da dođu na otvaranje izložbe autora Janeza Pelka u istarsku Rock galeriju u Puli. Autor je predstavio gotovo zaboravljene i izgubljene fotografije s kultnog koncerta po mnogima najboljeg punk benda svih vremena Ramonesa i pulskih KUD Idijota koji su identičan status imali na Balkanu. 

Na otvaranju izložbe voditelj galerije Diego Bosusco Ptica napomenuo je kako je ovo samo jedan u nizu projekata koje Rock galerije planira raditi u budućnosti. Na pitanje Nenada Marjanovića dr. Frica koji je vodio razgovor kako to da Pelko nije znao da posjeduje ovaj film s fotografijama autor je izjavio "kako je i sebe iznenadio". 

"Mi fotografi dobili smo pravo fotografirati Ramonese samo jednu pjesmu, a meni je iz redakcije rečeno da napravim samo po jednu fotografiju od svakog benda. Bio sam siguran da sam samo to i napravio, no kada sam nedavno slagao arhivu nisam mogao vjerovati što sam pronašao. Odmah sam javio Fricu i evo, danas smo ovdje. Dopustite mi da izrazim svoju zahvalnost ekipi iz Rock galerije, ovo je stvarno pravi način kako bi slične stvari trebale funkcionirati. Ja sam samo poslao filmove i dočekala me izvrsno posložena izložba" - rekao je Pelko.

Posjetitelji su osim fotografija imali priliku preslušati i audio snimak nastupa KUD Idijota koji je mnoge iznenadio tehničkom kvalitetom. Izložba će se moći pogledati od četvrtka do subote od 18 do 20 sati. 

Nikad viđene fotografije sa koncerta Ramonesa i Kud idijota

Objavljuje Regional Express u Nedjelja, 10. listopada 2021.

(REX/FOTO: ELVIS MALAGIĆ)