U Puli imate priliku probati ljetnu poslasticu -  tostirani sladoled iz Le kolača

U Puli imate priliku probati ljetnu poslasticu -  tostirani sladoled iz Le kolača-129577

NAJPOZNATIJI HRVATSKI SLASTIČAR ROBERT HROMALIĆ OTKRIO NAM JE TAJNU TOSTIRANOG SLADOLEDA
Prvi Burger Festival u Puli otvorio je svoja vrata a sa sobom je donio brojnu gastronomsku ponudu. Osim burgera veliku pomutnju napravio je najpoznatiji hrvatski Robert Hromalić s ljetnom poslasticom – tostiranim sladoledom u brioche pecivu. Pulski slatkoljupci sudeći po komentarima na društvenim mrežama oduševljeni su ovim specijalitetom, te ukoliko ga do sada niste probali krajnje je vrijeme da to napravite! Osim tostiranog sladoleda u ponudi imaju i raznovrsne deserte koje svakako vrijedi isprobati.

U nastavku vam donosimo intervju s Robertom, koji nam je otkrio kako je došao na ideju tostiranog sladoled i koja je njegova tajna!

Za početak predstavite nam se. 

Moje ime je Robert Hromalić imam 31 godinu i dolazim iz Zagreba. Vlasnik sam slastičarne Le kolač na zagrebačkom Kvatriću. Ove godine po prvi puta sudjelujemo na festivalu izvan Zagreba, te se veselim što Puli možemo predstaviti svoju ponudu.

Kada se kod Vas rodio interes za slastičarstvo? 

Interes za gastronomiju kod mene postoji cijeli život,  no na samom početku moje karijere  slastičarstvo nije bilo „dostupno“ u Hrvatskoj. Kako je vrijeme prolazilo sve više i više se gastronomija razvijala te su nove stvari počele dolaziti na naše tržište, no nakon nekog vremena odlučio sam otići u Pariz i školovati se u poznatoj pariškoj školi Ferrandi gdje sam i usavršio svoj zanat. Nakon školovanja svoje gastronomsko putovanje isključivo sam okrenuo slastičarstvu.

Sudeći po komentarima na društvenim mrežama Puljani su oduševljeni vašim tostiranim sladoledom, od kud ideja za tostiranjem sladoleda, te da li nam možete otkriti tajnu tostiranja sladoleda?

Pošto je Burger festival smatrao sam da je tostirani sladoled tematski prilagođena slastica za takvu vrstu festivala pošto se sladoled stavlja u brioche pecivu te nalikom izgleda kao burger. Osim toga, toplo hladna kombinacija idealna je za ljeto! Sama ideja je potekla s putovanja u Gironi gdje sam probao sladoled u parenom brioche pecivu. A tajna se krije u posebnom tosteru koji tostira brioche u koje se stavlja sladoled i koji neće iscuriti iz njih, tako da pecivo bude toplo a sladoled ostane hladan.

Kakve sve slastice imate u ponudi na burger festivalu u Puli?

U ponudi imamo četiri slastice. Prvu smo već spomenuli a to je tostirani sladoled te osim njega imamo i tri kolača gdje možete birati između pistacije, čokolade, lješnjaka i karamele.

Zašto ste odabrali bas te slastice za svoj meni?

Kao što sam već spomenuo, tostirani sladoled vizualno izgleda kao burger pa smatram da je tematski pun pogodak za festival. Ostala tri kolača su među najprodavanijima u Zagrebu pa sam htio da i Puljani imaju priliku probati moje specijalitete. 

Od kud nalazite inspiraciju za svoje slastice?

Zapravo, nemam neku nišu koju „gađam“ pa da me to inspirira, već kako tržište nalaže tako i nalazim svoju inspiraciju, u principu se uvijek trudim biti u korak sa svjetskim tržištem.

Koji su vaši budući planovi?

Trenutno pripremam otvorenje velike slastičarne u Parku Kneževa u Zagrebu i trenutno mi je to glavni fokus. Još ne znam da li će otvorenje biti na jesen ili možda za Valentinovo iduće godine ali u procesu smo otvaranja novog velikog objekta s kapacitetom od 120 sjedećih mjesta, terasom, puno većim izborom slastica, te ćemo osim slastica u ponudi imati i slana jela.

(S.V./Foto: E. Malagić i Sandro Sklepić)