U prostoru “Sveta srca” održat će se koncert Sv. Cecilije

U prostoru “Sveta srca” održat će se koncert Sv. Cecilije-132377

UTORAK, 22. STUDENOG U 19 SATI
U Muzejsko -  galerijskom prostoru "Sveta srca" u Puli održat će se koncert povodom Sv. Cecilije. Koncert će se održati u utorak, 22. studenog s početkom u 19 sati. Koncert Trija održat će Anamarija Lovrečić (harmonika), Sandro Vešligaj (klavir) i Samanta Stell (flauta)  Ulaz je slobodan.

Na samom početku koncerta nastupit će i gosti, nagrađivani mladi glazbenici, učenici Umjetničke škole Poreč iz klase učiteljice savjetnice Samante Stell. To su redom duo: Eva Palman-flauta, Vito Ćosić-klavir koji će odsvirati skladbu H. Mancinia - Pink Panther i duo: Chiara Petretti-flauta I Naja Jugovac-gitara koje će odsvirati skladbu F. Tarrege: Adelita

Trio:
Anamarija Lovrečić (harmonika), završila je osnovnu glazbenu školu u Poreču u klasi prof. Vilijane Šugar i prof. Đeni Dekleva-Radaković, srednju glazbenu školu u Puli u klasi mr.art. Franka Bošca i Muzičku akademiju u Puli u klasi dr.art. Denisa Modrušana. Dobitnica je prestižnih nagrada na državnim, međunarodnim i svjetskim natjecanjima harmonike. Radi kao profesor harmonike u Umjetničkoj školi Poreč. 

Sandro Vešligaj (klavir), maturira na klavirskom (u klasi profesorice Biserke Kuhta) I teorijskom odjelu u GŠ u Puli. Na područnom odjelu Muzičke akademije Zagreb završava studij klavira pod mentorstvom prof. art. Vladimira Babina, a obranom specijalističkog rada 2016. završava I poslijediplomski specijalistički umjetnički studij na MA Zagreb te stječe akademski naziv sveučilišnog specijaliste muzike. Studije umjetničkog usavršavanja iz područja komorne glazbe pohađao je u Bergamu na “Accademia Musicale Santa Cecilia” te u Bielli na “Accademia Lorenzo Perosi” u klasi Konstantina Bogina. Sudionik je I dobitnik brojnih nagrada na nacionalnim I međunarodnim natjecanjima. Koncertira kao solist I komorni glazbenik u zemlji I inozemstvu. Trenutno obnaša funkciju voditelja pulskog ogranka HDGU-a.

Samanta Stell (flauta), flautistica I učiteljica Savjetnica u Umjetničkoj školi Poreč u Poreču  u kojoj predaje flautu I komornu glazbu. Maturirala u GŠ Ivana Matetića Ronjgova u Puli u klasi profesorice Regine Nožica. Diplomirala na “Conservatorio B. Marcello” u Veneciji u klasi profesora Francesca Chirica I na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesorice Marine Novak. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada među kojima valja istaći:  2013. godine - Godišnju nagradu ( HDGPP ) Hrvatskog društva glazbenih I plesnih pedagoga  za najboljeg glazbenog pedagoga I 2016. godine nagradu “Istriana” ( područje Kultura ). Dobitnica je Oskara znanja koji dodjeljuje Agencija za odgoj i obrazovanje pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu u školskoj godini u 2019./2020. Osim solistički nastupa I u raznim sastavima ( Puhački orkestar grada Pule, Evergrin kvartet, trio NaSaSa, Magic Flutes, Musicitta’, MusiCity…). 2020. godine obilježila je 25. godina umjetničkog rada. Članica je strukovnih udruga:  HDGU, HDS, HUOKU, HDF

Pokrovitelji: Grad Pula, Turistička Zajednica Pula, Arheološki muzej Istre

(S.V.)