Poreč: Određen istražni zatvor za vozača motocikla koji je udario sedmogodišnje dijete na romobilu

Poreč: Određen istražni zatvor za vozača motocikla koji je udario sedmogodišnje dijete na romobilu-130669

28-GODIŠNJAK JE VOZIO BEZ VOZAČKE DOZVOLE NEREGISTRIRANI MOTOCIKL HONDA
Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 25. rujna 2022., ispitalo hrvatskog državljanina (1994.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 28-godišnjak 23. rujna 2022. oko 17:50 sati u Poreču, protivno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, upravljao neregistriranim motociklom po pješačkoj zoni kojom je zabranjeno kretanje vozila. Osnovano se sumnja i da brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju površine kojom se kreće pa je prednjim dijelom motocikla udario u dijete (2016.) koje se kretalo romobilom po pješačkoj zoni, uslijed čega je došlo do odbacivanja djeteta i pada na tlo. Dijete je zadobilo teške tjelesne ozljede u vidu frakture lubanje, kontuziju mozga, prijelom natkoljenice desne noge i otvorenu ranu čela.

Županijski sud u Puli je 25. rujna 2022. prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

(DV)