U nedjelju na Verudeli prvenstvo Hrvatske u ciklokrosu

U nedjelju na Verudeli prvenstvo Hrvatske u ciklokrosu-84630

ATRAKTIVNA UTRKA SA 150 TAKMIČARA U VIŠE KATEGORIJA
Biciklistički klub Axa po prvi put organizira Prvenstvo Hrvatske u ciklokrosu, iznimno atraktivnom i zanimljivom sportu, najavili su danas na konferenciji za novinare članovi kluba - predsjednik Ronald Macan, Ivan Peruško, član mlade reprezentacije u MTB-u i državni prvak 2017. u ciklokrosu, Sergio Peruško iz organizacijskog odbora i Branko Petrović, tajnik kluba Axa.

Prvenstvo će se održati u nedjelju 14. siječnja na Verudeli sa startom prve utrke u 10:30 sati, te zadnje a ujedno i najjače kategorije (Elite i U23) u 14:40 sati. Na utrci se očekuje oko 150 takmičara na iznimno atraktivnoj stazi dužine 2,5 kilometara koja će u potpunosti biti zatvorena za promet, obilježena trakama i oznakama. Podloga staze je sačinjena od šljunčane, zemljane, travnate, betonske i asfaltne podloge, a na određenim dijelovima sadrži prirodne (balvani) ali i umjetne prepreke (stepenice).

Utrku ciklokrosa moguće je voziti na ciklokros, cestovnom biciklu sa CX gumama, tj. biciklu koji zadovoljava CX pravila. Prijave za sudjelovanje na utrci moguće su isključivo putem e-mail adrese bkcc.axa@gmail.com do 12. siječnja do 20 sati, dok će prijavljeni natjecatelji startne brojeve moći podignuti na dan utrke od 9 sati.

Za sve takmičare biti će osiguran topli ručak, a nakon utrke uslijedit će proglašenje prvaka države u ciklokrosu, dodjela nagrada za najbolje natjecatelje u svim kategorijama i podjela medalja za najuspješnije bicikliste u kupu Hrvatske u 2017. godini.

Start utrka po kategorijama:
10:30 – U9, U11, U13 (M/Ž)
11:10 – U14, U15 (M/Ž), Kadeti (Ž)
12:00 – Kadeti (M) i Juniori (Ž)
12:50 – Elite, U23 (Ž) i Juniori (M)
13:50 – Veterani A, B, C, D, Sport, rekreativci
14:40 – Elite, U23 (M)

(Rex/foto:Manuel Angelini)