U Kino Valli dolazi novi nastavak kultnog horora “Vrisak”

U Kino Valli dolazi novi nastavak kultnog horora “Vrisak”-123778

TJEDNI PROGRAM KINA VALI OD 13.-19.1.  
Prošlo je dvadeset pet godina otkako je Vrisak  zauvijek promijenio povijest horor filmova, a maskirani serijski ubojica koji svoje žrtve zastrašuje telefonskim pozivima mnogima je obilježio djetinjstvo. Zvijezde Neve Campbell, Courteney Cox i David Arquette vraćaju se u novom izdanju kultnog serijala u kojem je mirni gradić Woodsboto šokirao niz brutalnih ubojstava, a ubojica s maskom „Ghostface” ponovno počinje terorizirati skupinu tinejdžera kako bi oživio tajne iz smrtonosne prošlosti grada. Film je na programu od 13. siječnja.

Našao se na vrhu svjetske ljestvice gledanosti filmova i još uvijek puni kino dvorane i zato ovog junaka imate priliku pogledati i u siječnju. Prvi put u povijesti identitet Spider-Mana je otkriven i on više nije u stanju odvojiti svoj normalan život od života super heroja. Peter traži pomoć doktora Strangea koji može napraviti čaroliju i vratiti Peteru neotkriveni identitet. Kada čarolija pođe po zlu, počinju se pojavljivati opasni neprijatelji iz drugih svjetova, prisiljavajući Petera da otkrije što uistinu znači biti Spider-Man. Spiderman: Put bez povratka  od 13. siječnja!

Sredina siječnja rezervirana je za najnoviji film kultnog američkog redatelja Paula Thomasa Andersona, Licorice Pizza. Ovo je priča o dvoje mladih koji zajedno odrastaju u dolini San Fernando u Kaliforniji i zaljubljuju se jedno u drugo. Radnja je smještena u sedamdesetima i predstavlja petu za redom Andersonovu dramu. Glavne uloge odigrali su Alana Haim i Cooper Hoffman, sin preminula Philipa Seymoura Hoffmana, redateljeva čestog glumačkog suradnika. Film je nominiran za četiri Zlatna globusa, a na programu je od 13.siječnja.

Mala Maja živahna je i znatiželjna pčelica, koja baš i ne voli pravila, a nova avantura Pčelica Maja 3: Zlatno jaje  klasični je film ceste u kojem Maja i njezin najbolji prijatelj Pavo napuštaju Livadu makova. Iako je kraljica strogo zabranila odlazak u još jednu avanturu, Maja kreće na važan zadatak: isporuku zlatnog jajeta. Kad se iz jaja izlegne prekrasna, ljupka mala princeza, Maja i Pavo suoče se licem u lice sa dosad najvećom odgovornošću. Film je na programu od 14. siječnja.

Posebna projekcija dokumentarnog filma Granice na programu je u nedjelju, 16. siječnja u 18:40. Bojan Bojić nije znao niti držati veslo, no onda se odlučio kajakariti Savom 330 kilometara. O svemu je snimio dokumentarac. Film se bazira na njegovoj introspekciji, osobnom promišljanju te životnim uvidima o rijeci Savi. Projekcija će se održati uz gostovanje redatelja Bojana Bojića, a cijena ulaznice je 10,00 kn.

(REX)