U HGK - ŽK Pula održana još jedna edukacija o poduzetničkom učenju

U HGK - ŽK Pula održana još jedna edukacija o poduzetničkom učenju-88861

'TIPOVI, TAKTIKE I STRATEGIJE PREGOVARANJA'
Jučer je u HGK – Županijskoj komori Pula održana još jedna edukacija iz ciklusa edukacije o poduzetničkom učenju Psihologija za gospodarstvenike. Riječ je o radionici „Tipovi, taktike i strategije pregovaranja“, koju je ŽK Pula organizirala u suradnji s Društvom psihologa Istre.

Polaznici edukacije saznali su kako koristiti različite tehnike prilikom pregovaranja, kako unaprijediti vlastite pregovaračke vještine te u konačnici utjecati na ishod pregovaračkog procesa. Prilikom pregovaranja trebalo bi se usmjeriti na principijelno pregovaranje, koje podrazumijeva fer i cjelovit odnos između pregovarača, asertivan pristup te uspostavljanje (dugoročne) suradnje i win-win pristup, istaknula je voditeljica edukacije Nikolina Levak. Pritom je iznimno bitno definiranje ciljeva, neverbalna komunikacija te stav koji zauzimaju pregovarači u procesu. Primjerice, u neverbalnoj komunikaciji (rapor) geste zauzimaju 55 posto, ton glasa 38 posto, a riječi svega 7 posto.

Podsjećamo, HGK snosi troškove organiziranja edukacije za tvrtke-članice, a sljedeća radionica o postizanju dogovora i sporazuma održat će se 5. srpnja.
(Rex)