U Galiji je otvorena izložba „Moj Dubrovnik„

U Galiji je otvorena izložba „Moj Dubrovnik„-130484

IZLOŽBU MOŽETE POGLEDATI DO 1. LISTOPADA
U prisustvu brojnih prijatelja i ljubitelja umjetnosti, otvorena je sinoć u Galiji,  u galeriji Likovne udruge Poreč, izložba akvarela Bistre Baice Semen. Umirovljena arhitektica, Dubrovčanka koja živi u Stuttgartu, a  koja ima stan i u Poreču, svakih nekoliko godina publiku iznenadi brojnim radovima. Članica je Likovne udruge Poreč od 2007. godine i ovo joj je peta izložba u Poreču. Kao što je sama autorica naglasila, nakon umirovljenja posvetila  se slikanju, ljubavi iz najranijeg djetinjstva, pa već sada priprema radove za izložbe koje želi ostvariti sljedeće godine.

Njena povezanost s rodnim Dubrovnikom, iako ga ne posjećuje onoliko koliko bi htjela, osjeća se i vidi u svim radovima, isto kao što se vidi da je arhitektica po zvanju jer su arhitektonski elementi jako izraženi. Svi radovi ove izložbe odnose se na dubrovačku kulturnu baštinu i arhitekturu koje Bistra vrlo rado slika.

Svečanu atmosferu pri otvaranju izložbe upotpunila je VES Zajednice Talijana Labinci – Nigrignanum prigodnim pjesmama te članica Lup Nevija Cvitko odabranim recitacijama. 

Izložba će biti otvorena do 1. listopada, a radno vrijeme galerije je u jutarnjim satima kao klub umirovljenika od 9:00 do 12:00 , a poslije podne od 18:00 do 20:00 sati.

(REX)