U Circolu održan Star Wars Day

U Circolu održan Star Wars Day-67701

DRUŽENJE U ORGANIZACIJI ZAIGRANE KOZE IZ PULE
U odličnoj atmosferi pulskog Circola i pred velikim brojem posjetitelja u subotu 30. travnja održan je Star Wars Day. U organizaciji udruge Zaigrana Koza iz Pule i u suradnji sa Zajednicom Talijana Grada Pule, ovogodišnji Star Wars Day ponudio je posjetiteljima bogati program u kojem su mogli uživati i mladi i stari.

Članovi udruge Zaigrana Koza su posjetiteljima prezentirali Star Wars i ostale društvene igre te role-play igre, a popunjeni stolovi u igraonici još su jednom potvrdili da Puležani itekako vole dobru zabavu uz moderne društvene igre. Članovi zagrebačkog LEGO Klub Kockice i samostalni autor Luka Kabalin su za posjetitelje pripremili genijalnu tematsku Lego Star Wars izložbu s većinom modela napravljenim upravo za pulski Star Wars Day. Uz izložbu, organizirana je i Lego Star Wars radionica robotike na kojoj su se gradili napredni roboti koje su polaznici radionice kontrolirali pomoću daljinskih upravljača.

Dvije gostujuće udruge, Društvo Animov iz Izole i I Cavalieri dell'Esagono su se pobrinuli posjetiteljima prezentirati Star Wars video igre na konzolama i računalima te X-Wing i Armada minijature. Konzole su bile najpopularnije među mlađom populacijom dok su nešto stariji na velikim stolovima pored ulaza uživali u epičnim svemirskim bitkama između Imperije i Pobunjenika.

Veliku pažnju su naravno privukli članovi udruge Star Wars Hrvatska iz Zagreba koji su svojim odličnim kostimima mamili poglede i odradili bezbroj slikanja s oduševljenom djecom. Kostimirana povorka predvođena Darth Vaderom i u pratnji Kylo Rena, Stormtroopera i Rey krenula je od Circola i napravila đir do Foruma i nazad do Circola preko Kandlerove. Među zainteresiranim Puležanima se moglo vidjeti puno osmjeha, a nerijetki su bili oni koji su prilazili Vaderu i društvu kako bi se poslikali za uspomenu. U popodnevnim satima su se družini priključili Padme, Jaina Solo i ostali kostimi koji su okupirali Arenu i još jednom malo prošetali po gradu. Članovi Star Wars Hrvatske su u Circolu uz fotkanje zabavljali najmlađe odličnim igrama i spužvenim lightsaberima.

Nagradni kviz znanja pobudio je veliko zanimanje, a sva mjesta su bila ispunjena. Gužvu u kafiću u Circolu gdje je održan kviz držao je pod kontrolom voditelj Luka Ćalović iz Zaigrane Koze koji je na kraju i proglasio pobjednika, tim "Order 666" u sastavu Oliver Sulyok, Marko Ružić i Heda Agić. S 83 od 100 bodova, najbolji tim osvojio je Star Wars X-Wing miniatures game i 500 kuna bona za kupovinu u trgovini našeg sponzora Carta Magica. Drugi tim osvojio je 150 kuna bona, a trećeplasirani tim 100. Utješne nagrade za sve ostale timove omogućili su dečki iz AnimeShop koji su tijekom cijelog eventa imali prodajni štand.

(Rex/Zaigrana koza)