Tjedni program kina Valli od 23. do 29. rujna

Tjedni program kina Valli od 23. do 29. rujna-121013

KRISTEN BELL, COPSHOP, RENDES-VOUS AU CINEMA, MALI ŠEF: OBITELJSKI POSAO...
Kristen Bell je nezadovoljna domaćica iz prigradskog naselja koja radi na projektu osnivanja ilegalnog kluba s kuponima kojim ona i njezini partneri varaju velike prehrambene i ostale kompanije. Film Kraljice kupona temeljen je na istinitoj priči o najvećoj prevari krivotvorenim kuponima u povijesti SAD.
 
Akcijski triler Copshop / Iza rešetaka prati lukavog prevaranta Teddyja (Frank Grillo), koji bježi od plaćenog ubojice Boba (Gerard Butler).  No Bob nije jedini koji pokušava smaknuti Teddyja, već otvoren lov na Teddyjevu glavu privuče još jednog plaćenog ubojicu i uplete mladu policajku.

7. izdanje programa Rendez-vous au cinéma, a u Kinu Valli je na rasporedu od 23. do 28. rujna sa šest filmskih naslova koji predstavljaju različite estetske trendove suvremene francuske kinematografije. Riječ je o višestruko nagrađivanim filmovima koji su ujedno privukli i mnoštvo gledatelja u kinodvorane.
 
Program otvara introspektivna drama snimljena po istinitom događaju Skafander i leptir (r. J. Schnabel), a slijede kriminalistička komedija 8 žena (F. Ozon), svjetski poznata komedija Amélie (J.-P. Jeunet), animirani Avantura na Sjeveru (R. ChayéMuhammad, O. Faruk), ekološki dokumentarni Sutra (C. Dion, M. Laurent) i ljubavna drama Adelin život (r. A. Kechiche). Cijena ulaznice iznosi 10,00kn po filmu.

Mali šef: Obiteljski posao nastavak je DreamWorks-ove hit animirane komedije. Braća Templeton – Tim i njegov mlađi brat Ted – odrasli su ljudi te su se udaljili jedan od drugoga. U njihov život ulazi novi Mali šef s revolucionarnim 'I can' stavom, koji će ih ponovo spojiti i pokrenuti novi obiteljski posao.

(rex)