Svi za Davida - zajedno u borbi za život !

Svi za Davida - zajedno u borbi za život !-127628

HRABRE ŽENE SKUPILE 50 TISUĆA EURA ZA OPTUNE UREĐAJ, ALI NAGLAŠAVAJU  :  JOŠ UVIJEK SMO DALEKO OD CILJA !
Udruga žena Sv. Nedelja Mendula iz Nedešćine pokrenula je u mjesecu svibnju humanitarnu akciju pod nazivom "Svi za Davida". "Radosne smo, nemamo riječi zahvale svima koji su se na bilo koji način do sada uključili u Humanitarnu akciju „SVI ZA DAVIDA“. Danas su sa žiro računa otvorenog za provođenje ove humanitarne akcije uplaćene prve dvije rate u ukupnom iznosu od 50.820 eur-a za Davidov OPTUNE uređaj" javile su danas ove vrijedne  aktivistice. Uređaj stoji 167.000 eura.
Podsjetimo, David ima samo 33 godine i dijagnosticiran mu je maligni tumor na mozgu, glioblastom u poodmaklom stadiju, onaj koji se vraća, čak i kad ga se uspije zračenjima i kemoterapijom ukloniti. Pred njim je borba za život u kojoj mu veliku podršku daje  supruga, dvogodišnji sin ali i cijela zajednica. David je operiran u KBC-u Rijeka i odstranjen mu je tumor. Nakon toga uslijedila je kombinacija radioterapije i kemoterapije. 
Jedna od opcija sprečavanja rasta stanica tumora preporučena od liječnika u Austriji je uređaj Optune ističe Irene Mikuljan, predsjednica udruge Mendula.

Optune je izuzetno skup uređaj koji se postavlja na glavu, a funkcionira tako da uz pomoć elektromagnetskog zračenja suzbija razvoj i dijeljenje tumorskih stanica. Žene iz Udruge Mendula svakodnevno rade na sakupljanju donacija i pozivaju sve čutatelje da podrže i dalje  Davida i njegovu obitelj u ovim teškim trenucima.

"Još smo daleko od cilja ali najljepše Vas molimo da u skladu s vlastitom procjenom i mogućnošću financijski poduprete našu humanitarnu akciju „SVI ZA DAVIDA“ kako bismo svi zajedno prikupili potreban iznos za Davida. Pratite nas putem medija i naših službenih stranica, posjećujte naše aktivnosti kojih će u narednom periodu biti jako puno." pozivaju iz Udruge Mendula.

Svoje donacije možete uplatiti na račun Posebne namjene koji  je za provođenje akcije otvoren pri OTP banci d.d  Poslovnica Labin:

IBAN HR6724070001500016838

BIC (SVIFT ) code: OTPVHR2X

Sa naznakom „SVI ZA DAVIDA“

Udruga žena Sv. Nedelja „Mendula“