Sud u Puli zatvoren zbog koronavirusa

Sud u Puli zatvoren zbog koronavirusa-104728

SUTKINJA DONIJELA VIRUS?
Sud u Puli danas je zatvoren u potpunosti zbog moguće zaraze koronavirusom. Na vratima se nalazi obavijest. Ispred vrata se nalaze sanitarne službe, a zgrada je zatvorena. Inenzivno se provode sve mjere.

Regional Express neslužbeno saznaje kako su tijekom proteklog vikenda neki djelatnici suda boravili u Italiji na skijanju, a sutkinja Županijskog suda također je bila na  putovanju u regiji i suspektna je na koronavirus. 

Jučer su tijekom dana službene osobe sa suda pokušale saznati na koji način se mjere stožera odnose na njih i neki su već jučer po vlastitom nahođenju odgodili ročišta.

Dr. Valić iz Kriznog stožera potvrdila je kako je dezinfekcija provedena već ujutro i kako su ispitani svi kontakti: "Građani su razumno zabrinuti. Svi koji su bili u kontaktu idu u samoizolaciju, ostaju u vlastitom domu i mjere temperaturu dva puta dnevno. Odrađena je preventivna dezinfekcija prije dolaska djelatnika na posao. Kretanje suspektne osobe je bilo opsežno i danas ćemo sve osobe koje su bile u kontaktu staviti u zdravstveni nadzor. Kada se kontakt razboli njegovi ukućani stavljaju se pod nadzor." izjavila je dr. Valić na presici Stožera.

"Sud nije evakuiran; jutros je u kontaktu s predsjednikom suda zatvoren dok se ne ostvari dezinfekcija. Sud će u ponedjeljak normalno raditi" rekao je Dino Kozlevac. 

Ovjde je bitno napomenuti da svi koji su bili u Italiji ili imali kontakte sa suspektnim osobama stave sebe u samoizolaciju, jer se simptomi javljaju tek nakon više dana.

Sutkinja Vera Glasnović Gjoni već je jučer skratila postupak obrane u slučaju ubojstva Zlatka Zovića u Pazinu kojeg prate mediji, te je zbog aktualne pandemije koronavirusa iduće ročište zakazala tek za 2. lipnja.

(REX/Foto Manuel Angelini)