SRD Tivoli i JK Delfin organiziraju tradicionalnu sportsku jedriličarsku manifestaciju

SRD Tivoli i JK Delfin organiziraju tradicionalnu sportsku jedriličarsku manifestaciju-127930

TIVOLI MANDRAČ KUP, 25.06. PULSKA ĆE LUKA ZABLJESNUTI JEDRILICAMA KRSTAŠIMA
Četvrti u nizu međunarodni sportsko kulturni event u 2022g. pod sloganom „Pula pod jedrima” nositelja JK Delfin održava se 25.06. u pulskoj luci tradicionalnom međunarodnom regatom TIVOLI MANDRAČ KUP.

U prethodnim godinama start se održavao u 11h ali organizatori su ove godine odlučili izbjeći najjaču vrućinu i isplanirali start u 16h. Ograničeno vrijeme regatavanja je 20h te odmah nakon regate slijedi prigodna večera i proglašenje u lučici Mandrač. Zahvaljujući SRD Tivoli Mandrač pripremit će se zanimljiva ribarska fešta uz glazbu koja je za sve učesnike regate potpuno besplatna. Pored brojnih volontera uključenih u organizaciju regatu je dodatno podržala i TZ Pula, tvrtka AGD, Adrinaut i brojni mediji.

„Obzirom na sve extremnije vrućine moramo biti fleksibilni u planiranju i misliti na sve involvirane u organizaciju direktno te one indirektno uključene koji prate tijek regate sa obale. U 15h je registracija učesnika, sastanak skipera i preuzimanje regatnih brojeva u lučici Mandrač, a u 16h startamo regatu. Sada su najduži dani u godini, sunce zalazi u 20:55 tako da ćemo maksimalno iskoristiti dan regatavanjem, a sa smirajem dana i padom visokih temperatura okupljati se u lučici Mandrač uz zakusku i glazbu” poručuju organizatori.

Jedriličari jedre u svim godišnjim dobima i žele i da ljeti, u glavnoj tur. sezoni pulska luka blista u igrokazu šarenih jedara, da turisti koji su se zatekli u Puli pored brojnih događanja memoriraju Pulu kao grad jedriličara i nautičara. Startati će se blizu lučice Mandrač što bliže obali, a koja ruta će se jedriti organizatori odlučuju sat vremena prije starta regate ovisno o vremenskim uvjetima. Planirano je jedrenje po pulskoj luci, a ako bude više vjetra izaći će i jedriti oko otoka Kozade i Jerolima, a regatni i oko bove jugozapadno od svjetionika Peneda. Regatne jurilice će imati dužu rutu od krstaša. Organizatori žele da regata bude svim učesnicima izazovna. Regata se odvija u nadležnosti HJS, vodi po pravilima svjetske jedriličarske organizacije, a rezultati će se notirati prema dužini plovila po grupama Open Krstaši i Regatni te ORC. Regata se dodatno boduje za istarski kup krstaša – Argonaut kup (AK).

Sa zalaskom sunca prizori jedrilica u pulskoj luci biti će veličanstveni gledateljima sa obale kojih sa svakom regatom u pulskoj luci ima sve više. Fotografi, umjetnici i zaljubljenici u more, jedra i zalazak sunca nadahnuti će se prekrasnim prizorima takmičarskog duha i jedrilica 25.06.

Sport, rekreacija, romantični prizori, gastro doživljaj i jedriličarska fešta. Tako je zamišljen ovogodišnji Tivoli Mandrač kup u antičkoj Puli. Organizatorima želimo uspješnu organizaciju, a natjecateljima plasman.

Za kraj organizatori poručuju:

„Ako imate brod na jedra dođite u subotu u Pulu. Dignite jedra, jedrite TIVOLI MANDRAČ KUP. Budite dio naše ekipe sportaša i rekreativaca, entuzijasta, budite dio našeg takmičarskog duha i vibre dobrih ljudi na fešti. Imamo vrsne jedriličare, brze jurilice i rekreativce na family krstašima koji jednako uživaju u jedrenju. Svi ste nam dobro došli! Ako nemate jedrilicu dođite i bodrite jedriličare sa obale, slikajte, snimajte i budite sa nama uspomena koju gradimo sa Tivoli Mandrač kup 2022.”

Izazov „Pula pod jedrima” koji je JK Delfin pokrenuo sa Full Moon regatom 18.03.2022. vrijedi za sve  regate u suorganizaciji JK Delfin u 2022g. Najljepši kreativni uradci će se nagraditi na Jedriličarskoj noći krajem godine. Nakon ove regate uslijediti će pauza pa se na jesen opet vidimo u pulskoj luci.

U rujnu, 23.-25.09. JK Delfin pokreće „Istra pod jedrima” kojom sa partnerima klubovima u Istri jedrenjem obilježava „Dan Istarske županije”.

Jer jedriti se mora, a sa nama je to fora.

(DV)