Slovenski kampisti izabrali najbolje kampove u ovogodišnjoj sezoni

Slovenski kampisti izabrali najbolje kampove u ovogodišnjoj sezoni-123101

U ISTRI NAJBOLJI KAMPOVI SU VALKANELA I POLIDOR
Slovenski kamping web portal Avtokampi.si je ove godine organizirao izbor najboljeg kampa u Hrvatskoj i Sloveniji - Naj kamp Adria. Radi se o izboru u kojem brojni kampisti tijekom cijele sezone glasaju za najbolje kampove, te koji se ove godine odvija već po jedanaesti put.

Dodjela nagrada bila je u sklopu hrvatskog kamping kongresa, koji je bio u Termama Tuhelj.

Ovogodišnja kamping sezona zbog covid mjera realno je započela tek šestog mjeseca ali na kraju možemo reći, da je bila odlična. Hrvatski kampovi imaju 17,5 milijuna noćenja što je 90% više od prošle godine i već dosta blizu rekordnih rezultata iz 2019.

Slovenci su kao narod kampista tradicionalno i ove godine došli na odmor na Jadran i tako samo u kampovima ostvarili 2,6 milijuna noćenja, što je 24 % više od prošle godine. Najviše gostiju kampiralo je u kampovima na Lošinju, u Medulinu, Novalji, Vrsaru i Umagu.

U Istri najbolji kampovi su Valkanela i Polidor

Slovenci vole prirodne kampove sa puno sjene na parcelama, raznolikom plažom i dobrom animacijom.

U kategoriji većih kampova u Istri je ove godine najviše glasova dobio kamp Valkanela iz Vrsara. U kampu su ove godine dodali još nove mobilne kućice i manje bazene. Več prije su uz more uredili nove parcele, renovirali dio sanitarnih čvorova i izgradili bazenski kompleks. Drugo mjesto je osvojio kamp Lanterna Premium Resort iz Poreča, a treće kamp Aminess Sirena iz Novigrada.

Najbolji mali kamp u Istri je i ove godine kamp Polidor iz Funtane, koji radi tijekom cijele godine. Ove godine proširili su kamp i dodali luksuzne mobilne kučice sa privatnim bazenom i jacuzzijem. Drugo mjesto ide u kamp Ulika – Rovinj, a treće u kamp Lighthouse u Savudriji.

Kamp Čikat i kamp Rapoča najbolji na Kvarneru

Kampovi na otocima na Kvarneru su među slovenskim kampistima najomiljeniji. Prvu nagradu u kategoriji većih kampova je i ove godine osvojio kamp Čikat iz Malog Lošinja, gdje sutokom zime uredili nove parcele, renovirali sanitarije i poboljšali sportsku ponudu. Drugo mjesto ide u kamp Kovačine na Cresu, kojeg zbog lijepe plaže vole obitelji, a treće u kamp Ježevac Premium na otoku Krku.

U kategoriji manjih kvarnerskih kampova ide prvo mjestu u kamp Rapoča iz Nerezina. Mali ali simpatičan kamp s puno sjene i gdje klinci odmah dobiju nove prijatelje. Na drugom mjestu je kamp Mali iz Baške i na trećem kamp Draga u Mošćeničkoj Dragi.

Najbolji kampovi u Dalmaciji su Straško i Lupis

Među većim kampova u Dalmaciji je prvo mjesto osvojio kamp Straško iz Novalje na otoku Pagu. Gosti vole velike parcele, puno zelenila po kampu, lijepu plažu i odličnu animaciju za klince. Druga nagrada ide u kamp Kozarica iz Pakoštana i treća u kamp Šimuni isto tako na otoku Pagu.

Nagrada za najbolji mali dalmatinski kamp ove godine ide u kamp Lupis iz Lovišta na Pelješcu. Super uređen kamp, gdje vlasnici Marija i Đani gostima nude miran odmor i zbog čega se obitelji svake godine vračaju. Drugo mjesto pripalo je kampu Slanica na otoku Murter, a treće kampu Ugljan.
 
Koversada najbolji FKK kamp

U Hrvatskoj je samo još 14 kampova, koji omogućavaju nudističko kampiranje. Naviše glasova ove godine dobio je kamp Koversada iz Vrsara, gdje su renovirali dva sanitarna objekta, a prošle godine nadopunili ponudu s najmom modernih mobilnih kućica.

Drugo mjesto osvojio je kamp Kovačine sa Cresa, a treće kamp Valalta iz Rovinja.

Nagrada za najbolje naselje mobilnih kućica ide u Novigrad

Mobilne kućice su bile ove godine još popularnije i u glavnoj sezoni u kampovima na Jadranu se tražila kučica više.

U kategoriji najboljih naselja mobilnih kućica prva nagrada ide u Novigrad u kamp Aminess Maravea Resort gdje gostima nude moderne kučice uz more ili bazene.

Druga nagrada ide za kućice u slovenskom River Camping Bled, a treća u kamp Čikat u Malom Lošinju.

(REX)