Sklopljena suradnja udruge ISTARSKO-Ekomuzeja i Grada Vodnjana

Sklopljena suradnja udruge ISTARSKO-Ekomuzeja i Grada Vodnjana-67844

SUFINANCIRANJE JE VRIJEDNO 31.000 KUNA
Dana 04. Svibnja 2016. Godine udruga ISTARSKO – Ekomuzej iz Vodnjana i Grad Vodnjan sklopili su ugovore o sufinanciranju projekata Udruge, što ukazuje na važnost i kvalitetu projekata koje udruga ISTARSKO- Ekomuzej iz Vodnjana provodi u sklopu svog djelovanja.

Cilj udruge ISTARSKO – Ekomuzej iz Vodnjana je podizanje svjesti identiteta lokalnog društva i konzervacija i tumačenje lokalnih prirodnih i kulturnih znamenitosti. To isto postaje posebno oružje nove muzeologije koja u središte svojih razmatranja stavlja čovjeka i ljudske potrebe.  Iz prioritetnog područja kulture Grad Vodnjan  osigurao je 6.000,00kn iz proračuna za financiranje programa „Knjiga poezije Sfisse/fessure spiragli“, 15.000,00kn za provedbu manifestacije „2. Godina vrednovanja vodnjanskih tradicija“, te 10.000,00kn za provedbu programa „Razvoj Ekomuzeja tradicionalnih istarskih proizvoda i zanata“.

Putem prioritetnog područja „Poljoprivreda“ za podršku razvoja projekta didaktičke farme osigurano je 40.000,00 kn iz proračuna Grada Vodnjan – Dignano za udrugu ISTARSKO – Ekomuzej iz Vodnjana. Ovim putem zahvaljujemo se na ukazanom povjerenju i veselimo se budućoj uspješnoj suradnji. (Rex)