Silente na pulskom Kaštelu!

Silente na pulskom Kaštelu!-128087

KAŠTEL PULA, PETAK, 01.07.2022. U 21 SAT
Dubrovački bend Silente objavio je četvrti album, a dugoočekivani studijski uradak nosi naziv “IV” i vrijeme je da ga promoviraju i na pulskom Kaštelu i to u petak, 1. srpnja od 21 sat. Ulaznice su u prodaji preko sistema Eventima i njegovih prodajnih mjesta (Activa Travel Pula)...

Na novom albumu se nalazi deset pjesama, a sve tekstove napisao je Sanin Karamehmedović, dok svu glazbu i aranžmane potpisuje Tibor Karamehmedović. Glazbeni producent albuma je Nikša Bratoš koji je s bendom i do sada radio na najvećim hitovima. Snimanje albuma potpisuju Nikša Bratoš i Domagoj Perišić, koji su ujedno zaslužni za mix, a uz potonjega master albuma potpisuje i Goran Martinac. Album je sniman u NB Studiju, kao i studiju Fazni pomak, te klubu Revelin Dubrovnik, a ton majstori su bili Domagoj Perišić i Sven Pavlović. Autor naslovnice albuma je Denis Butorac.

Na albumu su svirali i pjevali Doris Kosović kao vokal, Ivana Čuljak kao prateći vokali i violina, Tibor Karamehmedović kao vokal i gitare, Ivuša Gojan je za bubnjevima i udaraljkama, Sanin Karamehmedović je svirao bas gitaru, a Šimun Končić klavijature. 

Nakon što je s “Navečer se srca lome” započela sjajna nova faza Silentea, nastavljena je singlovima “Mene moje uši lažu”, “Nikada ovako”, “Poljubi me za kraj” kao i “Idi” koji su se našli na ljestvicama najizvođenijih pjesama, a bend je nastavio redovito držati mjesto u programima radija u državi i regiji. “Poljubi me za kraj” osvojila je i nagradu Zlatnog studija Jutarnjeg lista za pjesmu godine, nagradu Cesarica za rock hit godine, dvostruku nominaciju za Porina, a Silente je ovjenčan i Top.hr nagradom za grupu godine. Sve je to dalo uvid u dugoočekivani četvrti studijski album koji je nedavno objavljen.

(dv)