Štrajk upozorenja u Calucemu

Štrajk upozorenja u Calucemu-146037

DANAS OD 8 DO 12 SATI 
Danas će se u sjedištu tvrtke Calucem na adresi Revelanteova 4, Pula održati štrajk upozorenja koji se provodi u svrhu promicanja gospodarskih i socijalnih interesa članova reprezentativnih sindikata i povećanja plaća te radi sklapanja izmjena Kolektivnog ugovora. 
Sindikat graditeljstva Hrvatske (SGH) održati će štrajk upozorenja u srijedu, od 8 do 12 sati u (u tvorničkom krugu i ispred ulaza u tvornicu).Tijekom pregovora nije postignut dogovor oko povećanja plaća, niti sklapanja izmjena Kolektivnog ugovora.

Štrajkaški odbor formiran je od predstavnika sindikalne podružnice koji će koordinirati štrajkaške aktivnosti i donositi odluke o daljnjim aktivnostima, ukoliko se ne ostvare pretpostavke za prekid štrajkaških aktivnosti, a o kojima će štrajkaški odbor prethodno obavještavati poslodavca. Štrajkaškim odborom rukovodi Lučano Peršić.

Tim povodom iz tvornice je pristiglo priopćenje: "Danas je planiran štrajk upozorenja ispred naše tvornice u Puli. Ova akcija slijedi nakon pregovora između uprave Calucema i Sindikata graditeljstva Hrvatske o povećanju plaća i izmjenama Kolektivnog ugovora, koji još uvijek nisu rezultirali dogovorom. Želimo uvjeriti naše zaposlenike, javnost i lokalnu zajednicu da Calucem ostaje predan razumijevanju potreba naših cijenjenih zaposlenika te aktivno surađujemo s predstavnicima sindikata kako bismo pronašli rješenje. Naš cilj je poticati pozitivno i suradničko radno okruženje u kojem se cijeli naš tim osjeća integriranim, predanim i adekvatno nagrađenim, bez ugrožavanja konkurentnosti tvrtke. Cijenimo strpljenje i razumijevanje naših zaposlenika i zajednice tijekom ovog razdoblja. Calucem je posvećen rješavanju trenutne situacije u dobroj vjeri i osiguravanju uspješnog nastavka našeg poslovanja" ističe se u priopćenju iz uprave.

(REX)