Uspjesi pulske zaklade za sport su kozmetika

Uspjesi pulske zaklade za sport su kozmetika-134152

UZELI JEDNIMA DA BI DALI DRUGIMA
Iako je gradska vlast deklarativno protiv kozmetičkih intervencija i insistira na transparentnosti današnja informacija kako se vrlo uspješno puni kasa nedavno osnovane Zaklade za sport ostavlja puno otvorenih pitanja i zaključak kako je to tek puko uzimanje jednima da bi se dalo drugima. 
Naime, danas je javnosti predstavljena Zaklada za sport Grada Pule, čiji Statut,  Pravilnik niti upravitelj  još ne postoje! Zaklada je  registrirana u Registru zaklada Republike Hrvatske, no tek po  donošenju Pravilnika može se raspisati javni poziv te je upitno kada će sportaši dobiti prva sredstva. Upitno je također i tko će biti novi upravitelj Zaklade za sport ? 
Za sad su predstavljeni samo donatori Croatia osiguranje i Zagrebačka banka. 

U priopćenju iz Grada Pule navodi se da je svrha Zaklade za sport Grada Pule promicanje i poticanje sportskih klubova i sportaša pojedinaca na području Grada Pule s prvenstvenim ciljem postizanja vrhunskih sportskih rezultata na domaćim i međunarodnim natjecanjima, pomaganje darovitih i perspektivnih sportaša, promicanje Grada Pule kao grada sportske izvrsnosti te podupiranje sportskih manifestacija i sportskih projekata od interesa za Grad Pulu.  „Grad želi pomoći darovitim i perspektivnim sportašima, koji će svojim sudjelovanjem na natjecanjima i postignutim rezultatima na najbolji mogući način promicati Grada Pulu kao grad sportske izvrsnosti. Zaklada će podupirati sportske manifestacije i projekte od interesa za Grad Pulu“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić, najavivši da je u pripremi Pravilnik i Statut kojim će se propisati kriteriji, prioriteti i način dodjele sredstava Zaklade.

Novac kojeg je donedavno od Croatia osiguranja dobivala NK Istra 1961 sada je od ovog osiguravatelja prebačen u Zakladu za sport. Ma koliko god iz Grada Pule mudrijali i slavodobitno prikazivali uspjehe zaklade  radi se samo o preusmjeravanju sredstava. Grad Pula je tako zakinula nogomet na što naravno ima pravo, pogotovo će to obradovati  one koji preziru ovu najpopularniju sporednu stvar na svijetu, no ova odluka pokazuje kakav je odnos čelne osobe grada Pule naspram nogometa, posebno onog prvoligaškog. 


Gradonačelnik će morati objasniti koliko je novaca iz sredstava iz Croatie osiguranja preusmjereno iz NK Istre 1961 u najnoviji projekt zvan " Zaklada za sport" i koliko ima istine da je iz tog novca već pokriven i dio teniskog fijaska koji je ovo ljeto organiziran u Areni? (NMF)

Drugi dan Legends Team Cup-a, igraju David Nalbandian vs David Ferrer ��

Objavljuje Regional Express u Utorak, 2. kolovoza 2022.