Šantadur postao mjesto uskršnje zabave za cijelu obitelj!

Šantadur postao mjesto uskršnje zabave za cijelu obitelj!-143970

VAZMENI PONEDILJAK U ŠANTADURU
Na Uskršnji ponedjeljak, 1. travnja 2024. godine, udruga Sakramenski organizirala je u prostoru Šantadura, centra baštine i održivog razvoja u Medulinu, program i aktivnosti koji su za cilj imali zajedničku zabavu i druženje svih generacija uz podsjećanje ili učenje o lokalnoj tradiciji i običajima povezanim s Uskrsom.

Fokus je kao i inače u Šantaduru prvenstveno bio na najmlađima pa su tako na otvorenom održane tradicijske igre poput nekoliko zabavnih varijanti utrke s jajima u žlici te odlično osmišljen lov na uskršnja čokoladna jaja, u kojem su mališani, uključujući najmanje od svega dvije godine, kao pravi mali detektivi istražili svaki kutak dvorišta i zelene površine uz objekt Šantadura. Ovaj dio programa vodila je predivna proljetna vila koju je utjelovila neumorna i uvijek nasmijana Dragana Babić uz pomoć male asistentice i vrijedne pomoćnice Nine.

U nastavku programa mališani su se izvrsno zabavili uz animaciju i izvrsnu klaunovsku predstavu. Uz svoj zarazni humor, svirku na gitari, pjesmu te žongliranje i izradu balon figura, Omar Ivan Ivančić umjetničkog alter-ega Klaun Marek, zaokupio je pažnju sve prisutne djece kao i njihovih roditelja. U svoj zabavni „show“ prepun interaktivnih točaka uključio je upravo najmlađe sudionike koji su pljeskom, povicima i iskrenim smijehom iz minute u minutu pokazivali koliko uživaju u izvedbi omiljenog dječjeg zabavljača. 

Program je svojim dolaskom obogatio i veliki uskršnji zeko, kojeg su djeca dočekala s oduševljenjem i razdraganim zagrljajima. Veliku maskotu oživjela je multitalentirana umjetnica Branka Popov iz Taft Craft Studija, koja je u nastavku događaja iz ove uloge „uskočila“ u ulogu voditeljice kreativne radionice za djecu na kojoj su mališani izrađivali prigodne uskršnje dekoracije i čestitke.

U najslađem obračunu u Šantaduru u kojemu su svi sudionici, i djeca i odrasli, degustirali medulinske turte (kako se u Medulinu naziva pinca), glasovima malih i velikih pobjedu je zasluženo odnijela Jasmina Ritoša Benazić, dok je autor naj oslikanog jajeta (prema ocjeni dječjeg žirija) trogodišnji Levi Mišković iz Banjola. 

Dok su unatoč lošem vremenu, kiši i vjetru maleni posjetitelji uživali u svim njima posvećenim aktivnostima i sadržajima, vrijedni volonteri pripremali su pravu domaću popodnevnu marendu. U improviziranoj kuhinji na licu mjesta odlično su se snašli Robert Čupev iz RSK Mladost Medulin te Jasmina Ritoša Benazić. Njihove fenomenalne šarene palačinke te vrhunske, bogate i mirisne fritaje bile su zvijezde zajedničkog objeda na kraju događaja, u kojemu su se kao prava velika fameja za stolom okupili svi prisutni. Uživalo se u kolačima i medenjacima gospođe Sonje Boljun Vojak te drugim slanim i slatkim delicijama koje su pripremile članice udruge Sakramenski.

Organizatori ovim putem zahvale upućuju svim volonterima i uključenim mještanima koji zajedničkim volonterskim doprinosom ovakve događaje čine mogućima, kao i Općini Medulin čijom su financijskom podrškom aktivnosti i sadržaje događaja za posjetitelje bili besplatni. 

(REX)