S mjesta ravnatelja Nacionalnog parka Brijuni smijenjen je USKOK-ov optuženik Marno Milotić

S mjesta ravnatelja Nacionalnog parka Brijuni smijenjen je USKOK-ov optuženik Marno Milotić-132474

DO RASPISIVANJA NATJEČAJA, NOVI VRŠITELJ DUŽNOSTI JE BIVŠI RAVNATELJ EDUARD KOLIĆ
Marno Milotić, v.d. ravnatelj NP Brijuni i USKOK-ov optuženik, smijenjen je s tog položaja više od godinu dana nakon što je bio na toj dužnosti, a da nije raspisan novi natječaj. Ministarstvo gospodarstva potvrdilo je da je na to mjesto novog vršitelja dužnosti postavljen Eduard Kolić, bivši ravnatelj i voditelj faune NP Brijuni, koji će na toj dužnosti biti do raspisivanja natječaja.

Spomenimo kako je Marno Milotić imenovan vršiteljem dužnosti nakon što mu je 3. listopada 2021. godine istekao mandat ravnatelja i kao vršitelj dužnosti ostao je raditi isti posao više od godinu dana, iako u Zakonu o javnim ustanovama piše da mandat vršitelja dužnosti može trajati maksimalno godinu dana.

Suđenje u Osijeku

Kako smo već pisali u lipnju ove godine, v.d. ravnatelj Nacionalnog parka Brijuni Marno Milotić i bivši ravnatelj Parka prirode Kopački rit Tomislav Bogdanović na osječkom Županijskom sudu izjavili su da se ne smatraju krivim za zlouporabe u zapošljavanju, dok je suoptuženi čuvar Anđelko Martinčević priznao krivnju.

USKOK Marna Milotića tereti za zlouporabu položaja i ovlasti te trgovanje utjecajem, dok se Bogdanovića tereti da je od čelnika NP-a Brijuni Milotića tražio zapošljavanje njegovog nećaka Denija Silajdžije kao pomoćnog kuhara u toj ustanovi, što je Milotić i omogućio, bez provođenja propisanog javnog natječaja.

Interesantno je da je prije toga Marno Milotić odbio zaposliti dvoje ljudi koje mu je sugerirao strački HDZ kolega Jurica Šiljeg, nakon provedene istrage, Uskok je u studenom 2021. pred Županijskim sudom u Rijeci podigao optužnicu protiv Šiljega zbog počinjenja kaznenog djela trgovanja utjecajem.

(dv)