Runić dao ostavku zbog privatnih razloga, raspisuje se novi natječaj za ravnatelja IDZ-a - VIDEO

Runić dao ostavku zbog privatnih razloga, raspisuje se novi natječaj za ravnatelja IDZ-a - VIDEO-142618

KONFERENCIJA ZA MEDIJE U ISTARSKOJ ŽUPANIJI 
Manuel Runić, ravnatelj Istarskih domova zdravlja svojevrsno je jučer stavio svoj mandat na raspolaganje nakon što je ukazao na niz šokantnih nepravilnosti za koje je optužio bivšu upravu.

Nakon iznesenih informacija o nizu nepravilnosti u poslovanju u Istarskim domovima zdravlja od strane aktualnog ravnatelja Manuela Runić o kojima župan Boris Miletić i resorna pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Gordana Antić nisu imali nikakvih saznanja, župan je naložio hitnu, ad hoc internu reviziju poslovanja Istarskih domova zdravlja.

Danas je župan Miletić imao sastanak s ravnateljem Runićem i pročelnicom Antić.

Prije konferencije za medije stigla je obavijest kako je Manuel Runić podnio ostavku, a Župan je to i potvrdio. "Runić je podnio ostavku zbog privatnih i obiteljskih razloga. Žao mi je što Runić odlazi", rekla je na konferenciji za medije. 

Na početku je Miletić izjavio kako sustav funkcionira te da građani mogu biti sigurni po pitanju zdravstvene zaštite u Istarskim domovima zdravlja. "Naložena je hitna revizija, a nakon što oni donesu odluku i ako bude nepravilnosti, odgovorne osobe iz IDZ-a će odgovarati", kazao je Miletić

Nakon ostavke Runića na mjestu ravnatelja, raspisuje se novi natječaj. Više u videu s konferencije: 

Župan Miletić o aktualnoj temi Istarskih domova zdravlja

Objavljuje Regional Express u Četvrtak, 1. veljače 2024.

(H.R.)