Roboti preuzimaju Pulu i Barban: Pridružite se 11. Robotrci na prstenac!

Roboti preuzimaju Pulu i Barban: Pridružite se 11. Robotrci na prstenac!-144906

PRVO NATJECANJE OVE SUBOTE
Društvo za robotiku Istra (DRI) ove godine organizira 11.Robotrku na prstenac. U okviru 11.Robotrke na prstenac planiraju održati dva natjecanja. Prvo natjecanje će se održati 18.05.2024.godine (subota) u Industrijsko-obrtničkoj školi Pula. Drugo natjecanje će se se održati kao i svih prethodnih godina u Barbanu, a to je ove godine 17.kolovoza 2024.godine. 

Svako natjecanje je neovisno i na svakom natjecanju će najbolje ekipe dobiti plakete za osvojeno 1.,2. i 3. mjesto a natjecatelji ekipa će dobiti medalje za osvojeno 1.,2. ili 3.mjesto. Na natjecanju u Barbanu će još biti proglašen i Slavodobitnik, odnosno, natjecatelj sa pojedinačnim najboljim rezultatom.

Ulaz je besplatan za sve zainteresirane velike i male i nije potrebna nikakva prijava ili prethodna najava! Pozivamo i odrasle i djecu da nam se pridruže na natjecanju i okušaju se u robotrci na prstenac na areni koju ćemo posebno pripremiti za njih.

Otvaranje natjecanja je u 10:15, a početak natjecanja u 10:30 sati. Na natjecanju se očekuje oko 20-tak ekipa iz Istre i Kvarnera. Svaka ekipa ima tri člana. Svi članovi ekipe voze po tri vožnje: ručno, poluatomatski i ručno sa kamerom. Natjecatelji će pokušati sa robotima koje su sastavili i programirali gađati prstenac.          

(REX)