Robert Marić iz Poreča među TOP 50 na Sony World Photography Awards

Robert Marić iz Poreča među TOP 50 na Sony World Photography Awards-142829

FOTOGRAFIJA DVORCA DVIGRAD
Robert Marić, fotograf iz Poreča, istaknuo se ove godine na prestižnom Sony World Photography Awards natjecanju svojom izvanrednom fotografijom dvorca Dvigrad, plasiravši se među TOP 50 natjecatelja. Sony World Photography Awards, kao jedno od najuglednijih fotografskih natjecanja globalno, pruža ne samo priznanje već i veliku vidljivost i prestiž među profesionalcima i ljubiteljima fotografije.

Sudjelovanje na ovom natjecanju predstavlja impresivan uspjeh s obzirom na veliki broj prijavljenih radova iz cijelog svijeta. Ove godine, natjecatelji su poslali čak 395.000 fotografija iz 220 zemalja, što svjedoči o izuzetnoj konkurenciji i izazovima s kojima se suočavao Robert Marić.

Fotografije odabranih sudionika bit će izložene 19. travnja u Somerset Houseu u Londonu. Svojim plasmanom među TOP 50, Robert Marić potvrđuje svoje umjetničke sposobnosti i stvara priliku za daljnje profesionalno napredovanje u fotografiji.

Robert Marić započeo je svoj fotografski put kao amater 2008. godine, prije 16 godina, pokazujući predanost i strast prema ovom umjetničkom izričaju. Samostalno je razvijao svoje vještine, suočavajući se s izazovima "trial and error" pristupa, budući da u to vrijeme nije bilo mnogo dostupnih resursa na internetu, osobito tutoriala na platformama poput YouTubea. Kroz ovaj proces, Marić je postupno oblikovao svoj stil i tehničku vještinu.

Iako se profesionalno bavi fotografijom, Robert Marić se ne ograničava samo na pejzažnu fotografiju. Umjesto toga, fokusira se na fotografiranje interijera i hrane, što zahtijeva specifične tehnike i estetski pristup. Njegova raznolikost u području fotografije dodatno potvrđuje njegovu kreativnu sposobnost i stručnost u različitim žanrovima. Ovaj uspjeh na Sony World Photography Awards dodatno jača njegov ugled i otvara vrata novim prilikama u industriji fotografije. 

"Iskreno nisam očekivao da će fotografija ovako dobro proći pošto to nije baš stil koji sam inače viđao u finalnom izboru tako da je bilo veliko iznenađenje. Također sam bio među top 50 2017. godine s fotografijom planina koja je također kao i ova bila zadnja koju sam odabrao i za koju se nisam previše nadao", rekao nam je Marić 

(H.R./foto: Robert Marić)