Rijeka - Dubrovnik - biciklom u jednom danu!

NEOBIČAN POTHVAT MLADOG PAZINJANA
U noći od petka 1. na subotu 2. svibnja, biciklist Viliam Brajković krenuti će biciklom iz Rijeke točno u ponoć, te u jednom danu prijeći relaciju Rijeka  - Dubrovnik. Krenuti će iz Rijeke vozeći po magistrali preko Senja- Karlobaga- Benkovca - Šibenika – Splita - Makarske – te će preko južne Hercegovine stići u Dubrovnik u istome danu. Predviđa se da će vožnja trajati između 16 i 20 sati, do maksimalno 22 sata. Simbolično će krenuti od ispod Riječke ure sa Korza i završiti svoj pothvat ispod Gradskog zvonika na Stradunu u Dubrovniku.
U Rijeci će ga na taj podhvat ispratiti gradonačelnik Vojko Obersnel i direktor TZ Rijeke Petar Škarpa. U Dubrovniku će mu TZ prirediti doček i domjenak.
Dvadesetčetverogodišnji Villiam Brajković iz Brajkovića kod Pazina, nekada aktivan "biciklist cestovnjak", a sada vrlo aktivan student Građevinskog fakulteta u Rijeci, izvesti će ovaj neobičan pothvat unutar 24 sata. No, to nije njegov prvi ovakav pothvat. Prošle godine je za 10 sati sa MTB biciklom stigao od Rijeke do Splita i to non – stop bez silaska. Iz CRO – MTB-a naglašavaju kako je puno teže voziti mtb biciklom po asfaltu nego specijalnom trkaćom biciklom. Zato će za ovaj pothvat Viliam dobiti na korištenje novu cestovnu trkaću biciklu Canondale koju mu omogućavaju pokrovitelji Grad Rijeka, TZ Grada Rijeke, TZ Dubrovnika i Kaindel Sport iz Zagreba. (REX)