Remi Futsal Pule Stanoinvest i Futsal Dinama, 4 gola Daniela Moravca

Remi Futsal Pule Stanoinvest i Futsal Dinama, 4 gola Daniela Moravca-122771

PRVA HMNL – 8. KOLO: FUTSAL PULA STANOINVEST – FUTSAL DINAMO 5:5 (2:1)
Sve ono najbolje što futsal može dati – dramu, napetost, vrhunske tehničke poteze i neizvjesnost, ponudila je jučerašnja utakmica Futsal Pule Stanoinvest i Futsal Dinama. Ponovno je fantastičnu rolu odigrao Daniel Moravac, strijelac četiri pogotka za Puljane.

Futsal Dinamo je bolje krenuo u susret, imao nekoliko odličnih prigoda, a onda u petoj minuti Miloš Stojković kreće u solo prodor, a kada su mu protivnici loptu zaustavili, dočekao ju je Moravac i poslao u malu mrežicu za 1:0 i delirij na tribinama pulske dvorane.

U 11. minuti Stojkovića odnose s parketa nakon ozljede skočnog zgloba i to je malo poremetilo Puljane pa je minutu kasnije Prgomet iskoristio lijepu asistenciju Čekola za 1:1. No, na predah Puljani odlaze s prednošću – u posljednjim sekundama prvog dijela Luketin rukom šalje loptu u kontru za Daniela Moravca, a ovaj „vanjskom“ vara gostujućeg vratara za 2:1.

Pogodak Mužara u 27. minuti za 2:2 precizan je pokazatelj koliko efektivna može biti igra s golman-igračem, a Futsal Dinamo je akciju izveo sjajno. I onda ta 32. minuta u kojoj su pala tri pogotka. Futsal Dinamo igrao je golman-igračem, Grbić presjekao jednu loptu, a Moravac uklizavanjem sa svoje polovice pogodio za 3:2!

U narednom napadu Futsal Dinamo kombinira s golman-igračem, a iskusni Kristijan Grbeša pogađa suprotne rašlje za 3:3. Preokret Zagrepčanima donosi Dubrovčanin Konsuo nakon jedne kontre, u toj istoj minuti za 3:4.

Tri minute kasnije greška domaće obrane nakon sjajnog presinga gostiju i Čekol zabija za 3:5. No, Puljani se ne predaju, ubacuju golman-igrača i već u prvom napadu lijepa akcija koja je okončana prizemnom „bombom“ Roberta Grbića za 4:5.

Konačnih 5:5 vidjeli smo u narednoj minuti – Daniel Moravac je izborio prekršaj na devet metara, a onda i pogodio s desetak metara nakon kratkog asista Grbića za novo slavlje u dvorani. Do kraja susreta Zagrepčani su igrali s igračem više, ali nisu uspjeli doći do punog plijena te je pripao svakome po bod.

FUTSAL PULA STANOINVEST – FUTSAL DINAMO 5:5 (2:1), Strijelci: 1:0 Moravac Da. 5′, 1:1 Prgomet 12′, 2:1 Moravac Da. 20′, 2:2 Mužar 27′, 3:2 Moravac Da. 32′, 3:3 Grbeša 32′, 3:4 Konsuo 32′, 3:5 Čekol 35′, 4:5 Grbić 36′, 5:5 Moravac Da. 37′

FUTSAL PULA STANOINVEST: Luketin, Moravac Da., Urošević, Hrgota, Lolić, Grbić, Galešić, Bilić, Šulentić, Stojković, Vuzem, Jamičić, Lorber

FUTSAL DINAMO: Piplica, Kanjuh, Mužar, Prgomet, Novak F., Badrov, Dragaš, Konsuo, Čekol, Grbeša, Vučković, Mudronja, Bijelić, Pavlić

(REX/FOTO ELVIS MALAGIĆ/TEKST ELVIS URAVIĆ)