Ravnateljica škole ispričala se Regional Expressu

Ravnateljica škole ispričala se Regional Expressu-134209

CRNKOVIĆ: 'ISPRIČAVAM SE ŠTO SAM PROZVALA REGIONAL EXPRESS'
Ravnateljica OŠ Kaštanjer ispričala se Regional Expressu povodom jučerašnje izjave gdje nas je optužila za širenje dezinformacija. Njezinu današnju ispriku prenosimo u cijelosti:

"Poštovani svi, mediji i čitatelji, roditelji, policija,  
iskreno mi je žao što je moja objava, iza koje stojim u cijelosti i koja je imala  namjeru samo informirati roditelje škole o nemilom događaju, poduzetim radnjama i potrebom za kontinuiranom edukacijom djece na tu temu,  protumačena kao otmica crnim kombijem iako se nigdje takvo nešto ne spominje. Ovim putem ispričavam se mediju Regional Expressa kojeg sam apostrofirala kao inicijalnog s neistinitom informacijom jer su i mnogi ostali mediji protumačili objavu na sličan način. Nezgrapan je moj izbor riječi koji se odnosi na, sukladno dobroj suradnji roditelja i škole, poziv na malu pripomoć,  više kao  suradnja škole i roditelja u djelovanju, a ne kao nemoć škole ili policije u rješavanju problema. Incident se mogao dogoditi bilo gdje u gradu, važno je bilo odmah reagirati po saznanju, što je škola i učinila i usmjerila daljnje postupanje u dogovoru s policijom. Zahvaljujem policiji na brzoj reakciji i provedenim aktivnostima. I o tome i poduzetim mjerama htjela sam informirati ostale roditelje putem školske web stranice, no nešto je krenulo krivim putem. Škola i ja osobno, uvijek smo bili otvoreni prema medijima i uvijek smo dali povratnu informaciju na upit.  Žao mi je da me se prethodno nije pitalo pojašnjenje objave na webu, možda bi se sve ovo izbjeglo.

Ispričavam se svima koji se na bilo koji način osjećaju prozvanim nakon mog priopćenja demantija koje je imalo namjeru demantirati otmicu i crni kombi, ali bila je to i moja reakcija na sadržaje medijskih objava i potrebe zaštite djevojčice od medijske pažnje. Jer, zaista nisam očekivala da će se moja objava tumačiti drugačije od onog što sam mislila.

Nadam se da ćete svi uvažiti moju ispriku."

S poštovanjem
Nada Crnković, prof.
Ravnateljica OŠ Kaštanjer Pula

(S.V.)