Ragusa protiv Puljanki igrala koliko treba

Ragusa protiv Puljanki igrala koliko treba-55592

ROCKWOOL PULA - RAGUSA 69 : 82
Ako je netko očekivao da bi u Kupu Hrvatske Ružica Meglaj - Rimac Rockwool Pula mogao iznenaditi lidera lige Ragusu očito ne zna previše o ženskoj košarci. Rutinska pobjeda iz prvenstva samo se potvrdila u susretu četvrtine finala Kupa Hrvatske.

Komotan i neprecizan početak utakmice u oba sastava bio je glavni razlog što je 30 - tak upornih gledatelja na prvi koš u prvoj četvrtini moralo čekati punih 2 minute i 45 sekundi. Nakon toga gošće puštaju domaćina da stigne do 9 : 9 te zatvaraju utakmicu. Na prvi odmor Gosparke odlaze sa solidnih 15 : 19. Trend doziranja nastupa, gošće su pokazale i u drugom dijelu prvog poluvremena. Balansirajući vodstvo od pet do devet koševa razlike, 20-minutno druženje na terenu Ragusa završava sa  43 : 48. Najbliže suparnicama , Puljanke su bile u 25 minuti treće četvrtine kod rezultata 49 : 52. Zašto su nakon toga zaredale greške u napadu i propusti u obrani koji nisu od danas znaju samo igračice. Sve poklone gošće rado uzimaju i u završnih 10 minuta ulaze sa vodstvom 55: 68. Od 30 do 40 minute gošće su samo potvrdile da imaju sjajne pojedince na terenu i izgrađen sustav igre u kojima su se Puljanke jednostavno izgubile. Sve je stalo kod rezultata 69 : 82.

Da gosparski brod lako i sigurno stigne u završnicu Kupa Hrvatske ponajviše je zaslužna Jovana Vukoja sa 27 poena. Dobra pratnja bile su joj Kristina Benić sa 22 poena i dvije trice te Carmen Miloglav koja je uz tri trice ubacila 15 poena. U pulskom taboru upisale su se sve igračice koje su bile u zapisniku. Problem je u tome što ni jedna nije odradila traženo kako u napadu tako i  obrani. Pored Ivane Blažević koja je ubacila 14 poena te Martine Zubak i Maje Ramljak ostale igračice uglavnom na terenu nisu mogle ništa ekipi koja je pokazala kako uz mali promet može do lagane pobjede. Pred Puljankama je tjedan dana stanke. Valjda će biti dovoljno vremena da se razbistre greške i podigne igra.

Rockwool pula
Đukić 7, Pačkovski 4, Jurić 8, Čičić 6, Mišić 2, Zubak 11, Blažević 14 , B. Trehub 2, K. Trehub 3, Ramljak 10

Ragusa
Vukoje 27, Zarač, Benić 22, Petrović 12, Nenada, Kalauz, Popović 2, halička, Miloglav 15, matić 4  .