Puležani Matteo Matković i Ema Grabar dominirali na 6. CSC Cupu u Medulinu

Puležani Matteo Matković i Ema Grabar dominirali na 6. CSC Cupu u Medulinu-143972

ODRŽAN ŠESTI PO REDU JEDRILIČARSKI KUP
U Medulinskom akvatoriju ovog Uskršnjeg vikenda održan je šesti po redu Clivo Sailing Cup, jedna od najprestižnijih jedriličarskih regata za najmlađe u klasama Optimist. Ovogodišnje natjecanje je bilo posebno uzbudljivo, a u fokusu su bili Puležani Matteo Matković i Ema Grabar, koji su zasjali kao pobjednici u svojim kategorijama.

Autokamp Medulin ugostio je spektakularnu kulisu za 250 natjecatelja iz deset zemalja, a uzbuđenje je bilo na vrhuncu dok su mladi jedriličari pokazivali svoje vještine. Nakon sedam plovova u tri dana i završnog medal race-a tik uz obalu, Puljani su se izdvojili kao neprikosnoveni pobjednici.

Organizator Clivo Sailing Club iz Pomera ove je godine u suradnji sa sponzorom Backtoblu provodio ekološku inicijativu pod nazivom "U potrazi za blagom", koja je potaknula svijest o važnosti zaštite prirode. Kroz predavanja i igru, djeca su bila educirana o važnosti očuvanja okoliša, naglašavajući koliko je jedrenje kao sport povezano s prirodom.

Uz završetak regate, došli su i rezultati koji su oduševili publiku. Uz osvajanje medalje za najmlađeg dječaka, Matteo Matković iz Jedriličarskog kluba Galeb u Kostreni istaknuo se kao pobjednik u kategoriji dječaka, dok je Ema Grabar također iz istog kluba slavila u kategoriji djevojčica.

Osim Matkovića i Grabar, jedriličari su se natjecali u nekoliko kategorija, a uspjeh pulskih jedriličara bio je više nego očit. Osim toga, Jedriličarski klub GALEB iz Kostrene proglašen je najboljim klubom natjecanja.

Nakon ovog uzbudljivog vikenda jedrenja u Medulinu, jasno je da su Matteo Matković i Ema Grabar ne samo ponos svog grada, već i primjer izvrsnosti u svijetu jedrenja. Očekujemo s nestrpljenjem njihove buduće uspjehe i nadamo se da će njihova priča inspirirati mlade jedriličare diljem Hrvatske i svijeta.

(REX)