Pula: Zbog krivotvorenja isprava podignuta optužnica protiv “balkanskog Al Caponea”

Pula: Zbog krivotvorenja isprava podignuta optužnica protiv “balkanskog Al Caponea”-130477

ISTOVREMENO CRNOGORSKOM DRŽAVLJANINU PRODUŽEN JE ISTRAŽNI ZATVOR
Općinsko državno odvjetništvo u Puli je 16. rujna 2022., nakon završetka istraživanja, podignulo pred Općinskim sudom u Puli optužnicu protiv državljanina Crne Gore Ivana Vujovića (1987.), zvanog "balkanski Al Capone", zbog počinjenja tri kaznena djela krivotvorenja isprave.

Optužnicom se okrivljenom 35-godišnjaku stavlja na teret da je u noći sa 17. na 18. kolovoza 2022. u Medulinu, u nakani da lažnu ispravu uporabi kao pravu, policijskim službenicima predao krivotvorenu vozačku dozvolu Crne Gore, kao i da je radi uporabe pribavio krivotvorenu osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu Republike Hrvatske.

Općinski sud u Puli je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i rješenjem od 16. rujna 2022. produljio istražni zatvor protiv 35-godišnjeg okrivljenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU istarske su u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK-om) - Služba Zagreb  i FAST jedinicom Crne Gore proveli kriminalističko istraživanje nad  35-godišnjim  državljaninom Crne Gore koji je 19. kolovoza uhićen zbog sumnje da je  počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave, a utvrđeno je i da je za njim od strane Interpola Beograd u svrhu uhićenja i izručenja Republici Srbiji raspisana međunarodna potraga zbog pokušaja ubojstva.

U pretragama stana i prijevoznog sredstva osumnjičenika pronađeno  je više komada raznih krivotvorenih dokumenata i drugih predmeta te veća  količina novca.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je osumnjičenika predala pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava  dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu, koje je donijelo odluku o podizanju optužnice i produljenju istražnog zatvora .

(DV/IZVOR DORH)