“Pula pod jedrima” ovaj vikend u lučici Mandrač

“Pula pod jedrima” ovaj vikend u lučici Mandrač-127985

SUBOTA, 25.LIPNJA, START U 16 SATI
Četvrti u nizu međunarodni sportsko kulturni event u 2022. godini pod sloganom „Pula pod jedrima” nositelja JK Delfin održava se u subotu, 25. lipnja u pulskoj luci tradicionalnom međunarodnom regatom Tivoli Mandrač kup.

Tradicionalno start je godinama bio u 11 sati, no ove su godine iz organizcaijskog tima odlučili izbjeći najveću vrućinu te će start biti u 16 sati. Ograničeno vrijeme regatavanja je 20 sati, a nakon regate slijedi prigodna večera i proglašenje u lučici Mandrač. Zahvaljujući SRD Tivoli Mandrač pripremit će se zanimljiva ribarska fešta uz glazbu koja je za sve učesnike regate potpuno besplatna. Pored brojnih volontera uključenih u organizaciju, regatu je dodatno podržala TZG Pule, tvrtke AGD i Adrinaut te brojni mediji.

Zbog sve ekstremnije vrućine, moramo biti fleksibilni u planiranju te misliti na sve involvirane u organizaciju, kako one koji su direktno, tako i one indirektno uključene koji prate tijek regate s obale. U 15 sati je registracija sudionika, sastanak skipera i preuzimanje regatnih brojeva u lučici Mandrač, a u 16 sati startamo regatu. Trenutno su najdulji dani u godini, sunce zalazi u 20:55 sati, tako da ćemo maksimalno iskoristiti dan regatavanjem, a sa smirajem dana i padom visokih temperatura okupiti se u lučici Mandrač uz zakusku i glazbu”, poručuju organizatori.

Startat će se blizu lučice Mandrač što bliže obali, a koja će se ruta jedriti, organizatori odlučuju sat vremena prije starta regate ovisno o vremenskim uvjetima.
Planirano je jedrenje po pulskoj luci. Ukoliko bude više vjetra izaći će i jedriti oko otoka Kozade te Jerolima. Regatni brodovi ići će i oko bove jugozapadno od svjetionika Peneda. Regatne jurilice će imati dužu rutu od krstaša. Organizatori žele da regata bude svim učesnicima izazovna. Regata se održava u nadležnosti Hrvatskog jedriličarskog saveza, a vodi prema pravilima Svjetske jedriličarske organizacije. Rezultati će se bilježiti prema dužini plovila po grupama: Open Krstaši i Regatni te ORC. Regata se dodatno boduje za Istarski kup krstaša – Argonaut kup (AK).

Sport, rekreacija, romantični prizori, gastro doživljaj i jedriličarska fešta - tako je zamišljen ovogodišnji Tivoli Mandrač kup u našoj prelijepoj antičkoj Puli.

Za kraj organizatori poručuju: „Ako imate brod na jedra, dođite u subotu u Pulu. Dignite jedra, jedrite Tivoli Mandrač kup. Budite dio ekipe sportaša i rekreativaca, entuzijasta, budite dio našeg takmičarskog duha i vibre dobrih ljudi na fešti. Imamo vrsne jedriličare, brze jurilice i rekreativce na family krstašima koji jednako uživaju u jedrenju. Svi ste nam dobro došli! Ako nemate jedrilicu dođite i bodrite jedriličare s obale, fotografirajte, snimajte i budite dio uspomena koju gradimo na Tivoli Mandrač kupu 2022.”

(H.R.)