Promjena cijena naplate parkinga na području Grada Pule - VIDEO

Promjena cijena naplate parkinga na području Grada Pule - VIDEO-129237

ZBOG POVEĆANJA CIJENA OČEKUJE SE SMANJENJE ZAGUŠENJA PROMETA U CENTRU GRADA
U 10,00 sati na parkiralištu u Ulici Benediktinske opatije (kod Zavoda za zapošljavanje) održala se konferencija za medije o početku primjene Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Pule.

Na konferenciji su sudjelovali gradonačelnik Pule Filip Zoričić, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom Damir Prhat, direktor Pula Parkinga Branislav Bojanić, predstavnik i stanari Mjesnog odbora Arena.

"Odlučili smo promijeniti cijene sada zbog konstantnih gužvi i nezadovoljstva stanara. Vjerujem da će se pokazati dobrim, a nakon promjene naplate parkinga na području Mjesnog odbora Arena, krenut ćemo ka rješavanju problema i u Starome Gradu", na početku konferencije izjavljuje gradonačelnik Filip Zoričić

Sinoć oko ponoći su na internet stranicu Pula Parkinga postavljenje nove promjene cijena te sve informacije možete pronaći na: https://www.pulaparking.hr/cijenik_usluga/

Također, promijenjene su i parkirne zone, a više na: https://www.pulaparking.hr/interaktivna/

"Naglasak je na zaštiti starogradske jezgre, onih koji u njoj žive i rade te očekujemo da će nakon jednog perioda prilagodbe i prihvaćanja ovih promjena naš grad biti uređeniji što se tiče samog života", ističe pročelnik Prhat te poziva sve građane da koriste javni gradski prijevoz.

Za stanare starogradske jezgre predviđena su četiri javna parkirališta u Ulici Castropola, Kandlerovoj, Parkiralištu Stara Tržnica i Parkiralištu Benediktinske opatije, tzv. „Holders only“ parkirališta s 200-injak parkirnih mjesta, a mjesečna cijena karte iznosit će 100,00 kuna.

Ugovor o korištenju jednog parkirališnog mjesta u starogradskoj jezgri mogu sklopiti isključivo stanari, odnosno fizičke osobe koje imaju prebivalište unutar područja plave zone kojoj navedena parkirališta pripadaju te imaju osobno vozilo u vlasništvu ili leasingu, što se dokazuje važećom osobnom iskaznicom i važećom prometnom dozvolom.

Podsjećamo kako ljetno vrijeme naplate obuhvaća period od 01. svibnja do 30. rujna, a zimsko vrijeme naplate period od 01. listopada do 30. travnja. 

Također, umjesto tri parkirne zone, od 13. lipnja u Gradu Puli nalaze se pet parkirnih zona i to:
- I. ZONA – CRVENA: bez ograničenja, osim oba parkirališta u Flanatičkoj ulici
(parkirališta „Tržnica“ i „Pedagoški“) s ograničenjem do 2 sata
- II. ZONA – ŽUTA: bez ograničenja
- III. ZONA – BIJELA: do 2 sata
- IV. ZONA – ZELENA: bez ograničenja
- V. ZONA – PLAVA: do 2 sata
- POSEBNE PARKIRALIŠNE LOKACIJE – LJUBIČASTO: bez ograničenja

Tiskovna konferencija o novom načinu i cijeni parkinga u Gradu Puli

Objavljuje Regional Express u Subota, 6. kolovoza 2022.

(H.R./D.V.)