Pridružite se crkvenoj i svjetovnoj proslavi Sv. Maura

Pridružite se crkvenoj i svjetovnoj proslavi Sv. Maura-141061

ZAŠTITNIK GRADA POREČA I POREČKO-PULSKE BISKUPIJE
Poreč bogatom proslavom i ove godine obilježava dan svojeg zaštitnika, kao i zaštitnika Porečko-pulske biskupije - Svetog Maura.

Središnji događaj ovogodišnje proslave je svečana misa u čast sveca zaštitnika, a održat će se i procesija ulicama grada. Svečana misa bit će u utorak, 21. studenog u 10.30 sati u Eufrazijevoj bazilici, a procesija kreće nakon mise ulicama sv. Eleuterija, Decumanus, Cardo, zatim rivom do zgrade gradske uprave, pa Negrijevom ulicom do Trga slobode i potom opet u Decumanus. Svečanu misu predvodit će mons. Roko Glasnović, biskup dubrovački, uz koncelebraciju nadbiskupa i biskupa Riječke metropolije, te svećenika Porečke i Pulske biskupije.

Svjetovni dio proslave održat će se na Trgu slobode, gdje će se nakon svečane mise održati tradicionalna podjela palente s brodetom, kojima Grad Poreč-Parenzo časti sugrađane i goste, a za glazbeni dio pobrinut će se Baredinesauri te Sergio Pavat i Orchestra Istriana. Ovom prilikom svoju će 60. godišnjicu djelovanja na Trgu slobode proslaviti i poznata porečka tvrtka Agrolaguna, koja će sve okupljene častiti tortom, te podjelom 500 čaša pjenušca. 

Uvertira u proslavu bit će dodjela Nagrade sv. Mauro večeras, 20.11., u Istarskoj sabornici u 19 sati, svečanost na kojoj nagrađuje osobe koje su dale poseban doprinos u razvoju kulture Poreča.

Detaljan program pronađite ovdje: [url=https://www.myporec.com/hr/sto-raditi/kalendar/17072 ]https://www.myporec.com/hr/sto-raditi/kalendar/17072 [/url];

(REX)