Predstavljene aktivnosti za manifestacije na Kaštelu

200 TISUĆA KUNA ZA POZORNICU, STOLICE I GAZEBO
Gradonačelnik Pule Boris Miletić, direktorica Turističke zajednice Pule Sanja Cinkopan Korotaj i ravnatelj Povijesnog muzeja Istre - Museo storico dell'Istria Gracijano Kešec održali su danas konferenciju za medije na kojoj su predstavljene aktivnosti realizirane s ciljem privlačenja manifestacija na pulski Kaštel.
Direktorica Turističke zajednice Pule Sanja Cinkopan Korotaj istaknula je kako TZ u suradnji sa Gradom nastavlja projekt kojime želi olakšati organizatorima odvijanje manifestacija na Kaštelu, u sklopu kojeg će TZ financirati kupnju pozornice, kupnju 600 stolica i gazeba za pozornicu. Nabava će se odvijati preko Javne ustanove Pula Film Festival, u vrijednosti od 200 tisuća kuna, obzirom da TZ nije osposobljena za skladištenje i održavanje takve infrastrukture.
Cilj je omogućiti efikasnu operativnu organizaciju manifestacija te osigurati komfor posjetiteljima manifestacija.
Gradonačelnik Boris Miletić istaknuo je kako se u gradu osjeća jača suradnja s različitim ustanovama, što i potvrđuje donošenje Pravilnika o korištenju loakcija od povijesnih i kulturnih značaja koji je dobio Kaštel, ali i Bourguignon i Arena. Pospješuje se transparentnost kako bi organizatori na vrijeme planirali manifestacije, te na vrijeme informirali javnost što će rezultirati većim brojem posjetitelja.
Prošlog ljeta na Kaštelu su održane 23 manifestacije, a po svemu sudeći, pred nama je još jedno bogato kulturno ljeto. (K.H.)