Predstavljen kalendar prijava i upisa na OET “Dr. Mijo Mirković”

ZA REDOVNE I IZVANREDNE STUDENTE
Predstavnici Odjela za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković", pročelnik prof.dr.sc. Valter Boljunčić, te zamjenica pročelnika prof.dr.sc. Danijela Križman Pavlović, predstavili su na današnjoj konferenciji za medije kalendar prijava i upisa u prvu godinu preddiplomskih i diplomskih studija za 2011./2012. akademsku godinu.
Pri prvom upisnom roku, do 6. srpnja prijaviti se mogu redovni studenti, koji su pristupili državnoj maturi i izvanredni studenti te se prijavljuju preko Nacionalnog informacijskog sustava za prijavu na visoka učilišta (NISPVU).
Do 30. lipnja traju prijave za izbaredne studente koji su do 31. siječnja 2011. napunili 24 godine ili su maturirali prije 2010. godine. Obzirom da se konačni rezultati državne mature očekuju 7. srpnja, upisi će se preko NISPVU sustava vršiti u periodu od 11. do 22. srpnja, a za izvanredne studente koji se prijavljuju direktno na OET u periodu od 20. do 23. srpnja 2011.
U drugom upisnom roku studenti koji se prijavljuju preko NISPVU sustava mogu to učiniti u periodu od 15. srpnja do 17. rujna, a izvanredni studenti koji se prijavljuju direktno na OET mogu to učiniti do 15. rujna 2011. Upisi će se održavati od 27. do 30. rujna, za NISPVU sustav te za direktan upis na OET od 19. do 21. rujna 2011.
Prijave redovnih i izvanrednih studenata na diplomski studij traju od 1. rujna do 26. listopada 2011. godine.
Stanje prijava u odnosu na prethodnu godinu je manje, no struktura zadovoljava obzirom da je 30% studenata rangiralo programe OET-a na prvo i drugo mjesto. Sveučilišni studij nudi smjerove ekonomije (gdje se nudi program ekonomije) i poslovne ekonomije ( nude se programi Financijski management, Turizam, Management i poduzetništvo, Marketinško upravljanje i Poslovna informatika). Smjer ekonomija ima kapacitet od 51 mjesta, dok smjer poslovna ekonomija ima kapacitet od ukupno 455 slobodnih mjesta. Novitet je kako će se sveučilišni preddiplomski interdisciplinarni studij "Kultura i turizam" kompletno organizacijski odvijati u sklopu OET-a. Osamdeset je mjesta u dislociranom centru Umag, za smjer turizam. Ukupan kapacitet OET-a za preddiplomske studije za akademsku godinu 2011./2012. jest 657 mjesta.
Na diplomskim studijima ima ukupno 232 slobodna mjesta, od kojih 26 spada u ekonomiju, 180 na poslovnu ekonomiju, 26 na sveučilišni preddiplomski interdisciplinarni studij "Kultura i turizam" , za koji se očekuje dopusnica Ministarstva za izvođenje studija.
Školarine ostaju na istoj razini - 3.300 kuna za preddiplomski studij u Puli i smjer Kultura i turizam, te 9.400 kuna za dislocirani centar Umag za izvanredni studij.
Sve dodatne informacije možete pronaći na internet adresi www.efpu.hr ili kod djelatnika u studentskim službama na broj telefona 377-006. (K.H. / Foto: Sara Cabral)