Predbožićno druženje BPW članica sa javnim osobama i medijima

Predbožićno druženje BPW članica sa javnim osobama i medijima-102524

DRUŽENJE JE ODRŽANO U KUĆI MASLINOVOG ULJA
Povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana, u Kući maslinovog ulja u  Puli okupile su se BPW članice te predstavnici medija i  osobe iz javnog života. U ime Istarske županije skup je pozdravila Sandra Čakić Kuhar, zamjenica Župana. Podzetnicama se obratila i Elena Puh Belci- zamjenica Gradonačelnika Pule, Zamjenica Gradonačelnika Vodnjana Diriana Delcaro Hrelja, te Direktorica TZ Pule, Sanja Cinkopan Korotaj. 

Skup su pozdravile i članice Izvršnog odbora BPW Pula.  Predsjednica Alida Perkov naglasila je da mikro i malo poduzetništvo čini 98% poduzetništva u RH. Od toga u tvrtkama je četvrtina vlasnika žene, a u obrtima čak jedna trećina. To su mikro poduzetnice kojima je potrebno umrežavanje u cilju stvaranja novih kontakata na tržištu.

Svoju je potporu Klubu pružila I zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci koja je istaknula kako Grad u potpunosti podržava žene privatnice te kroz razne mjere u sklopu programa Potpore Pula olakšava njihovo poslovanje i napredovanje u privatnome sektoru.

BPW (Business and Professional Women) je nevladina međunarodna organizacija osnovana 1931. godine u Genevi, s federacijama i afilijacijama u 112 zemalja svijeta, te ima konzultativan status prve kategorije u tijelima UN. BPW - Prvi hrvatski klub Pula je prva udruga u Hrvatskoj i na području jugoistočne Europe.

Broji dvjestotinjak članica i prijatelja na području Istarske županije i diljem Hrvatske. Osnovni program kluba je poslovno informiranje, poslovno educiranje i poslovno lobiranje. Klub je osnovan 3.ožujka 2001. godine, a sukladno svojem programu redovito održava mjesečne sastanke sa svojim članicama, s prezentacijama raznih gospodarskih tema, promovira umrežavanje žena kroz projekte Lobbying for shopping i Pre-klasterizaciju.

(rex)