Pozivamo Vas na tribinu: „VIŠE SPORTA – MANJE DEBLJINE“

Pozivamo Vas na tribinu: „VIŠE SPORTA – MANJE DEBLJINE“-66468

MMC U ROVINJU,  ČETVRTAK 24.OŽUJKA  U 10,00 SATI
Pozivamo Vas na javnozdravstvenu tribinu koja će se u sklopu međunarodnog dječjeg sportskog projekta „Snaga djece u pokretu“,  održati u Rovinju, u četvrtak, 24.ožujka 2016. od 10,00 do 12,00 sati,  u Multimedijalnom centru  (MMC Rovinj).

Riječ je o međunarodnoj sportsko-zdravstvenoj manifestaciji,  na kojoj ove godine sudjeluje 60 klubova s više od 1000 natjecatelja iz 7 zemalja kao što su Njemačka, Austrija, Mađarska, Italija, Slovenija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina. Organizatori tribine su Hrvatsko društvo za debljinu HLZ-a,  Hrvatsko društvo za dijabetes i bolesti metabolizma HLZ-a, Hrvatsko endokrinološko HLZ-a, Hrvatski zavod za javno zdravstvo te Akademija zdravog življenja .

Teme ovogodišnje tribine „VIŠE SPORTA – MANJE DEBLJINE“ su :

Prof.dr.sc. Davor Štimac:  Debljina – epidemija modernog doba, predsjednik hrvatskog društva za debljinu HLZ-a

Prof.dr.sc.Goran Palčevski:  Debljina u dječjoj dobi nemojmo zatvarati oči pred problemom

Doc.dr.sc.Sanja Klobučar Majanović:  Komplikacije debljine – bolje spriječiti nego liječiti

Prof.dr.sc. Dario Rahelić:   Debljina i dijabetes idu „ruku pod ruku“ , predsjednik hrvatskog društva za dijabetes i bolesti metabolizma HLZ-a

Mirela Marić, Mag. nutric.:  Pravilnom prehranom do zdravlja

Nakon predavanja – besplatno mjerenje tjelesne težine, tlaka i šećera u krvi  !   Dođite!

Iskoristite priliku i učinite više za svoje zdravlje;  podržate ovu inicijativu i namjeru da djeci ali i odraslima približimo radost aktivnog načina života i  potaknemo svijest o  prevenciji dijabetesa i važnosti razvoja zdravih životnih navika.  (REX)