Požar u okolici Pule, gasi 40 vatrogasaca i 13 vozila i kanader VIDEO

Požar u okolici Pule, gasi 40 vatrogasaca i 13 vozila i kanader VIDEO-119993

AKCIJA GAŠENJA U TIJEKU, OČEKUJE SE I KANADER, MJEŠTANI BAGEROM KRČE ŠIKARU  OKO KUĆA 
Oko 15 sati  u okolici Pule buknulo je, prema prvim snimkama  - nekoliko požara. Prve dojave koje smo zaprimili u redakciji govore o više izvora s kojih se vatra širi i stvara dim koji se nadvija nad gradom i prigradskim naseljima   - Šikićima, Škatarima, Jadreškima. 
Najprije je vatra buknula u blizini kaznionice Valtura. Okolnosti izbijanja više požara  još uvijek nisu jasne, a nad Pulom se nadvio dim. Naši su reporteri na mjestu događaja  i o svemu ćemo vas pravovremno izvještavati.
Vatrogasci s više vozila  pokušavaju obuzdati vatru koja ide u smjeru kuća u naselju, dok se na dijelu u kojem gori livada vatra još uvijek širi. 

 Prema neslužbenim informacijama očevidaca na terenu, a i komentarima naših čitatelja navodno bi uzrok požara mogla biti greška na dalekovodu.  Međutim navedenu informaciju provjerit ćemo kod HEP-a. Zatvorena je cesta  kod naselja Monte Serpo, gdje  vatra još uvijek gori. Prema riječima našeg fotoreportera ljudi se organiziraju kako bi bili spremni ukoliko vatra dođe do kuća.  (REX/MANUEL ANGELINI/ELVIS MALAGIĆ/ČITATELJI)

Vatra je blizu kućama...

Objavljuje Regional Express u Četvrtak, 12. kolovoza 2021.

 

Požar, lokacija Jadreški i Šikići

Objavljuje Regional Express u Četvrtak, 12. kolovoza 2021.