Posjetili smo vrtić u Dračevcu kojem slijedi rekonstrukcija

Posjetili smo vrtić u Dračevcu kojem slijedi rekonstrukcija-96632

VIJESTI IZ GRADA POREČA
Poreč je u siječnju 2019., za izgradnju vrtića i jaslica u Dračevcu od Ministarstva poljoprivrede dobio 2,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za projekt koji je DV Paperino, uz podršku Grada, prijavio na otvoreni natječaj. Ukupan iznos projekta iznosi 3.223.194 kuna, a intenzitet sufinanciranja je 80 posto.

Projektom je predviđena rekonstrukcija postojeće javne građevine u Dračevcu u dječji vrtić kvadrature 223,6 četvornih metara koji se sastoji od dvije etaže: prizemlja u kojem se nalaze dvije grupe (jaslička i vrtićka) i popratnih prostorija, te kata na kojem se nalaze popratne prostorije u funkciji dječjeg vrtića.

- Protekle dvije godine izgradili smo školu u Žbandaju i školu u Finidi te vrtić u Velom Maju. Sad nastavljamo s ulaganjima u naše najmlađe i nadamo se da će, ukoliko postupak javne nabave bude prošao u redu i bez žalbi, već ove godine dobiti novi vrtić i jaslice u Dračevcu. Time nastavljamo izgradnju manjih vrtića po prigradskim naseljima, jer smo dosad imali vrlo pozitivna iskustva djece i roditelja, rekao je u povodu otvorenja natječaja porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Navedeni projekt omogućit će da dvije skupine iz prigradskih naselja pohađaju novi dječji vrtić i jaslice te će se također doprinijeti atraktivnosti samog naselja i rastu njegovog razvojnog potencijala, poboljšanju kvalitete života mještana, te poticanju rasta i društveno-ekonomske održivosti.

(rex)