Poreč: Padobranci iz Katara, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Hrvatske na nebu iznad Žatike

Poreč: Padobranci iz Katara, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Hrvatske na nebu iznad Žatike-127085

NATJECANJE CUMULUS CUP OKUPILO VELIKI BROJ LJUDI
Na nebu iznad Poreča proteklog se vikenda šarenilo mnoštvo padobrana, sve u sklopu padobranskog natjecanja Cumulus Cup - Poreč 2022, održanom na sportskom aerodromu na Žatiki u organizaciji Aerokluba Cumulus. Natjecanje je okupilo četrdeset natjecatelja iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, te Osijeka, Zagreba, Sinja, uz istarske predstavnike iz domaćina Aerokluba Cumulus.

"Natjecanje se odvijalo u preciznim skokovima na cilj s visine od tisuću metara, visinskim skokovima s četiri tisuće metara, te dodatnoj disciplini - skijanju na vodi po čemu smo jedinstveni u svijetu, ističe Goran Ratkajec," predsjednik Aerokluba Cumulus.

Kako dodaje, porečkom natjecanju su kroz tjedan prethodile pripreme vojnih i civilnih timova iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Katara koji koriste priliku za prvi ovosezonski trening za Svjetsko prvenstvo i svjetske kupove, a padobranci s Bliskog istoka natjecanjem i uvjetima su oduševljeni, što su podijelili i na svojim društvenim mrežama. 

U subotu u prijepodnevnim satima odrađene tri serije skokova na cilj, a potom su se odvijali visinski skokovi. Ostvareni su kvalitetni rezultati skakača, jer su već na treninzima sportaši prikazali zavidnu formu i kvalitetne rezultate. 
U nedjelju nakon završetka natjecanja podijeljene su medalje najboljima u kategorijama – nacionalnom, međunarodnom, juniorskom, pojedinačnim, grupnim i muškoj i ženskoj konkurenciji, a sve je podijelio porečki gradonačelnik Loris Peršurić. 

Ovo je ujedno i kriterijsko natjecanje za odabir kandidata za nastup na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu padobranaca u Češkoj.

(REX)