Poreč ostvario milijun noćenja

Poreč ostvario milijun noćenja-128140

50% GOSTIJU ČINE NJEMCI, AUSTRIJACI, SLOVENCI...
Poreč je 28. lipnja 2022. godine prema podacima E- visitora ostvario milijunto turističko noćenje. Od početka godine ostvareno je 225.000 dolazaka, što predstavlja povećanje od 5% u odnosu na 2019. godinu. Odlična predsezona ispunjena brojnim sportskim manifestacijama prelila se i na turističku sezonu, a 50% svih gostiju čine gosti iz Njemačke i Austrije, nakon kojih slijede Slovenci, domaći gosti i Talijani.

Izniman je to rezultat, rekao je direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik na današnjoj konferenciji za novinare, jer je brojka realizirana na isti dan kao i rekordne 2019. godine, a pritom Poreč ima manje smještajnih kapaciteta nego 2019. zbog toga jer su dva hotela trenutno van funkcije.

"Sudeći prema dosadašnjem broju ostvarenih noćenja, Poreč ide ususret odličnoj turističkoj sezoni. Ostvarujemo odličnu popunjenost kroz cijelo razdoblje predsezone, ali i kroz lipanj u kojem smo u ovom trenutku ostvarili više od 510.000 noćenja.  Sport, odnosno velike sportske grupe utjecale su na to da odradimo iznadprosječnu predsezonu koja je u nekim terminima bila i do 30% bolja od rekordne 2019. godine. Njemačko i austrijsko tržište dominiraju u destinaciji što nam daje vjetar u leđa oko uspješno odrađenih marketinških aktivnosti u suradnji sa regionalnom turističkom zajednicom. Ohrabruju rezultati s talijanskog tržišta koje je opet u igri, a čini se da trend domaćih gostiju govori u prilog tome da smo se kroz dvije korona - godine repozicionirali i na domaćem tržištu, koje je kumulativno bolje i do 32% u odnosu na 2019. godinu. Trenutno se popunjavaju srpanj i kolovoz i, ukoliko booking nastavi istim intenzitetom, na pragu smo još jedne odlične, možda, i rekordne turističke sezone", rekao je Velenik.

(H.R.)