Pomognimo stradalima u poplavi - VIDEO

POMOĆ ZA STRADALE U POPLAVAMA I U PULI I ISTRI
Obavještavamo Vas da su se društva Crvenog križa s područja Istre priključila apelu za prikupljanje pomoći stradalima u poplavama (BIH, Srbija, Hrvatska) kojeg je pokrenuo Hrvatski Crveni križ. Više na :  [url=https://www.facebook.com/crveni.istra]https://www.facebook.com/crveni.istra[/url] ili www.hck-istra.hr Tijekom tjedna (o čemu ćemo više znati tijekom sutrašnjeg dana) organizirat ćemo i punktove na javnim mjestima u istarskim gradovima za prikupljanje novčane pomoći, te ćemo vam čim bude moguće, dostaviti raspored.

U Puli se kao i većini gradova prikuplja pomoći za sve stradale u poplavi koja je zahvatila Hrvatsku i okruženje. Pomoć, voda za piće, dječja hrana, odjeća i obuća, pokrivači mogu se donijeti u bivšu vojarnu Karlo Rojc, u prostorije udruge Živi zid ili kod portira. Pomoć za stradale skupljaju i u udruzi Probudi se, bivši Facebook humanitarci a svi koji žele pomoći mogu se javiti na stranice udruge ili na broj 095  535 0838. Pozivamo sve građane Pule koji su u mogućnosti,da doniraju nešto od navedenog.

U akciju su se uključili i Lionsi, putem kojih se donacije prikupljaju u tvrtki Vibrobeton

Tu su i članice BPW Kluba poslovnih žena
Mjesta za prikupljanje higijenskih potrepšina, hrane, odjeće i ostalih potreba u ovim izvanrednim situacijama:
 
PULA Šandaljska 4, VIBROBETON, kontakt Patrizia Milani 098 179 1975 Marko Martišković 098 311 743
 
UMAG Valica, VILLA SOŠI, kontakt Dragica Lukin 091 1720690 Igor Lukin 091 2532596.
Rok hitnog  prikupljanja  je danas, ponedjeljak 19.5.2014.zaključno do 18 sati.

Akciji se priključuju i Hrvatski laburisti
Kandidati na izborima za EU parlament na listi broj 10. Hrvatski laburisti - Stranka rada na čelu s nositeljem Nikolom Vuljanićem i predsjednik stranke Dragutin Lesar pozivaju sve svoje članove i simpatizere da učine sve u svojoj moći kako bi na bilo koji način pomogli stradalim u poplavama koje su pogodile Hrvatsku i susjedne zemlje - bilo donacijama u novcu ili robi.

Za početak molimo sve da jednim pozivom na donatorski telefon Crvenog križa broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen) doniraju 5 kuna, a Vladu da donira i preostali iznos PDV-a.

Više informacija kako pomoći stradalim u poplavama potražite na stranicama Crvenog križa
http://www.hck.hr/hr/brze-novosti/pomoc-podrucjima-pogodenima-poplavama-u-rh-60

Stranka će također uplatiti raspoloživi dio planiranoga budžeta za kampanju na EU izborima za pomoć stradalima u poplavama, budući da je stranka, u skladu s izbornim zakonodavstvom, većinu marketinških aktivnosti morala uplatiti unaprijed još protekloga tjedna.

Hrvatski laburisti također pozivaju sve potencijane donatore koji su sredstva namjeravali donirati za izbornu kampanju stranke, da sva sredstva preusmjere za pomoć stradalima od poplava.

I Studentski zbor Sveučilišta od danas, 19. svibnja, od 12 sati pa do srijede prikuplja sve donacije, osim novca (koji je potrebno uplatiti preko žiro računa) u novoj zgradi Fakulteta ekonomije i turizma u Puli - u vijećnici. Donirati se može bilo šta od odjeće, pokrivača, hrane i drugih potrepština. Organizatori su Studentski zbor Sveučilišta.

KN Demoni Pula organiziraju prikupljanje namirnica i ostalih potrepština na štandu na tržnici(kod fontane) u utorak i srijedu od 11:00-14:00.

Humanitarna organizacija ADRA – Pula, od 17.do 21. svibnja organizirala je prikupljanje humanitarne pomoći za poplavljena područja u Slavoniji, Bosni i Srbiji. Prikuplja se voda, hrana i odjeća. Svi ljudi dobre volje svoju pomoć mogu dostaviti na adresu Stube Jurine i Franine 3 u Puli, od 15 do 20 sati. Dodatne se informacije mogu dobiti na telefon 095-8588088 i 099-6805708.

Pomoć se sakuplja i u Medulinu u Centru (na Placi) u Bloku 11 (preko puta zgrade Općine Medulin), od 20. do 24. svibnja od 9 do 17 sati, te u Mjesni dom Banjole u Ponedjeljak (19.05.), Utorak (20.05.) i Srijedu (21.05.) u vremenu od 17 do 20 sati.

(REX)

Video vezan uz članak