Ove subote u Pomeru 16. regata Memorijal kap. Marka Marinovića

Ove subote u Pomeru 16. regata Memorijal kap. Marka Marinovića-110755

SPORTSKO REKREATIVNA REGATA JEDRILICA TIPA KRSTAŠ
16. godinu zaredom, Jedriličarski klub Delfin organizira memorijalnu regatu za jedrilice tipa krstaš, posvećenu tragično preminulom sportskom djelatniku i jednom od utemeljitelja Jedriličarskog saveza Istarske županije, kapetanu Marku Marinoviću.

Regata će se održati u subotu, 10. listopada, 2020. godine u Pomeru, gdje će se tradicionalno odjedriti jedan navigacijski plov sa startom ispred ulaska u ACI marinu Pomer do svjetionika Albanež i natrag.

Domaćin i pokrovitelj ove regate, ACI marina Pomer će svim sudionicima omogućiti besplatan vez jedrilica u marini od petka, 9. listopada u 17 sati do nedjelje, 11. listopada ujutro.

Prijave posada mogu se dostaviti najkasnije na dan regate do 9.30 sati i to izravno Regatnom odboru u ACI marini Pomer prije zakazanog starta ili online.

Start jedrenja predviđen je u 11 sati, a nakon regate uslijediti će podjela nagrada za prve tri plasirane posade u svakoj grupi te druženje svih natjecatelja pridržavajući se propisanih epidemioloških mjera.

Pozivaju se svi jedriličari i ljubitelji ovoga sporta da se u bilo kojem obliku pridruže ovoj manifestaciji.

Uz organizatora Jedriličarskog kluba Delfin, potporu u realizaciji regate pružili su: ACI marina Pomer, Savez sportova Grada Pule te AGD reklame.

(Rex)